Actualitate

Azi, la Simeria, Prefectul a declarat: Legea este lege și trebuie respectată și aplicată de către toată lumea!

todaymai 12, 2023 66

Background
share close
În această dimineață, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a vizitat sediul primăriei orașului Simeria pentru a analiza, la fața locului, situația delicată provocată de neplata salariilor către angajații instituției. Vizita sa a fost completată și de prezența directorului Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, Adrian Bozdog.
Pe parcursul mai multor luni, Instituția Prefectului a înregistrat mai multe petiții cu privire la problemele administrative semnalate la primăria orașului Simeria, petiții provenite atât din partea unor consilieri locali, a unor reprezentanți ai unor partide politice, cât și din partea unor funcționari publici care își desfășoară activitatea în primăria orașului Simeria.
Pentru a fi analizate situațiile semnalate, s-a dispus inclusiv trimiterea Corpului de Control al Prefectului, însă situația a evoluat într-un sens negativ.
În ultimele zile, este tot mai prezent și recurent subiectul conform căruia salariații nu beneficiază de plata salariilor, din cauza faptului că primarul nu semnează actele necesare. Nu tolerez un astfel de comportament! Legea este lege și trebuie respectată și aplicată de către toată lumea! Din punctul meu de vedere, sancțiunile disciplinare trebuie aplicate individual, iar o astfel de decizie se ia de către o comisie înființată expres pentru asta. Așa ne spune legea și consider că orice decizie și acțiune trebuie să fie armonizate cu legea. Voi dispune, din nou, trimiterea Corpului de Control al Prefectului pentru a analiza toate documentele. Am venit astăzi aici pentru a media acest conflict care a acaparat toată presa. A creat o situație care face ca această instituție publică, primăria orașului Simeria, să fie disfuncțională, iar eu, în calitate de prefect al acestui județ, nu permit așa ceva. Știți cine are cel mai mult de suferit din cauza acestor răfuieli ale primarului cu angajații primăriei? Cetățenii. Cei care i-au acordat încrederea prin vot și cei în numele cărora ar trebui să guverneze. Sunt obiectiv și nu doresc să mă pronunț asupra vinovăției cuiva, însă pot atribui un enunț foarte clar cu privire la salariile acestor oameni: ele trebuie acordate! Iar restul lucrurilor trebuie să fie în conformitate cu legislația românească și pornind de la ideea că cei care au ales administrația publică trebuie să lucreze pentru oameni și binele acestei societăți!” – a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.
Cosmina Prața

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

,,Stop accidentelor rutiere, viața are prioritate!’’

,,Stop accidentelor rutiere, viața are prioritate!’’ - Activităţi de educaţie rutieră, destinate preşcolarilor, derulate de polițiști, la unităţi de învăţământ din Petroşani şi Deva. În data de 11 mai 2023, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Petroşani au derulat activităţi de educaţie rutieră la două unităţi de învăţământ din localitate (nivel preşcolar, la care au participat peste 130 de preșcolari și 11 cadre didactice), în cadrul proiectului intitulat  ,,Stop accidentelor rutiere, […]

todaymai 12, 2023 44 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%