Actualitate

Bacșișul va exista legal, pe bonul fiscal

todaydecembrie 15, 2022 127

Background
share close

Clientul va putea să lase un bacșiș de maxim 15%, legal, de la 1 ianuarie 2023

„Maxim 15% din valoarea unui bon. Practic fiecare client poate să decidă ce suma lasă ospătarului, chelnerului, în funcție de satisfacție. Se va regăsi pe același bon. Acesta este mecanismul care se aplică în toate statele. Clientul va fi întrebat cât la sută din valoare vrea să lase ca bacșiș. 0, nimic, 5, 10, 7, 8, 15…”, a explicat Lucian Heiuș, Președintele ANAF.

În ultimii ani  s-a extins plata cu cardul  la cumpărături și nu s-a mai putut lăsa bacșiș. . Tocmai de aceea, de la 1 ianuarie 2023, se oferă  posibilitatea ca bacşişul să fie plătit de clienţi şi atunci când plătesc cu cardul şi atunci când plătesc în numerar.

Adriana Chira

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Incendiu violent distruge o casă în Petroșani

Azi, în municipiul Petroșani un incendiu violent a distrus o casă. Pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD la un incendiu care a cuprins o locuință situată pe strada Micu Klein din municipiul Petroșani. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a menționat în comunicatul emis că : „la sosirea echipajelor operative la fața locului, incendiul se manifesta violent, […]

todaydecembrie 14, 2022 65

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%