Actualitate

Bani pentru dezvoltarea turismului cultural

todayaugust 9, 2022 27 1

Background
share close

Bani pentru dezvoltarea turismului cultural

Un proiect lansat în consultare publică de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene vizează dezvoltarea turismului cultural, prin modernizarea sau crearea de muzee și memoriale.

Banii sunt alocați din Planul Național de Redresare și Reziliență al României, iar pentru acest apel de proiecte suma aflată la dispoziție este de aproape 𝟕𝟒 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, echivalentul a 15 milioane de euro.
Ghidul se adresează muzeelor și memorialelor predefinite, iar activitățile eligibile pentru finanțare sunt: achiziție imobil (teren sau clădire); inventariere, documentare, proiectare, reabilitare, restaurare, conservare și punerea în valoare a unor monumente/obiective/ansambluri reprezentative prin folosirea materialelor de construcții cu eficienta energetica și reducerea emisiilor cu efect de sera; construirea de muzee, spații expoziționale noi și dotarea acestora; digitalizarea obiectelor de patrimoniu și publicarea acestora online, asigurând accesul pentru toți cei interesați în patrimoniul acestor muzee; amenajare acces din DN/DJ spre monument/obiectiv; marcarea și semnalizarea rutei / obiectivelor incluse în cadrul rutei; dezvoltarea de infrastructură la scară mică (puncte de odihnă, locuri de belvedere); ecologizare, igienizare și reabilitare peisagistică a zonelor cu impact negativ; marketing, management și digitalizare; dezvoltare și livrare ofertă culturală.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Șoșoacă executată de ANAF. Declarația lui Lucian Heiuș

Președintele ANAF, Lucian Heiuș a declarat: „Din punct de vedere al ANAF, impozitele și taxele nu au culoare politică. Doamna senator Șoșoacă este un contribuabil ca oricare altul”, a declarat Lucian Heiuș. „În loc să-și achite obligațiile pe care le are, găsește sau inventează dușmani și lansează scenarii fanteziste, de multe ori, cum că cineva are ceva cu dumneaei. A acumulat niște obligații la bugetul de stat, a intrat în […]

todayaugust 8, 2022 309 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%