Actualitate

Bazin Semiolimpic de înot în Deva

todayoctombrie 21, 2022 82

Background
share close

La Deva se va construi un bazin semiolimpic de înot, o investiție de 6 milioane de euro care va respecta în totalitate prevederile regulamentului Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltan Cseke a anunțat că ministerul pe care îl conduce asigură finanţare pentru construcţia a trei noi facilităţi sportive, în trei municipii din Transilvania, una dintre acestea fiind municipiul Deva.

În municipiul Deva, Ministerul Ministrul Dezvoltării, Lucărilor Publice și Administrației va finanța construirea unui bazin de înot modern, de mare capacitate.

Acesta va avea 25×15,4 metri și 6 culoare de înot. În zona etajului vor fi amplasate gradene (tribune) pentru spectatori cu o capacitate de 124 de locuri, o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, vestiare pentru public diferențiate pe sexe și vestiare pentru antrenori.

În subsolul clădirii bazinului de înot se vor instala pompe de căldură, astfel încât jumătate din energia necesară funcționării bazinului de înot să poată fi obținută din resurse regenerabile.

Proiectul prevede clădirea propriu-zisă a bazinului, alei carosabile, parcare și spații verzi. Bazinul va putea fi folosit atât în scop didactic, de către elevii care vor să învețe să înoate, dar și în scop de agrement”, a anunțat primarul Devei, Florin Oancea.

Bazinul Semiolimpic va respecta prevederile regulamentului Federației Române de Natație și Pentatlon Modern pentru omologarea bazinelor din categoria bazine didactice.

Ținând cont de faptul că în municipiul Deva nu există un bazin de înot de mare capacitate, era necesară realizarea unei astfel de investiții”, a mai spus edilul devean.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Tânăr din Petrila de 24 de ani reținut

Ieri un tânăr de 24 de ani din Petrila a fost reținut pentru furtul unei biciclete electrice. Agenții Secției de Poliție a municipiului Deva au fost sesizați că autori necunoscuți ar fi sutras o bicicletă electrică aflată în expoziție. În urma cercetărilor, polițiștii au identificat autorul ca fiind un tânăr din Petrila care după furt a plecat spre localitatea de origine, conducând un autoturism închiriat. La depistarea lui, în urma […]

todayoctombrie 20, 2022 20

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%