Actualitate

Biblioteci stradale pentru acces liber către cărți

todayoctombrie 20, 2022 33

Background
share close

Albert Einstein spunea că ,,Educația este ceea ce rămâne după ce uităm tot ce am învățat la școală” și educația oricui trece printr-o bibliotecă. Pentru a facilita accesul liber către cărți, Centrul Județean de Excelență Hunedoara, condus de directoarea Cristina Vlad a inițiat un concurs adresat elevilor Liceului de Artă „Sigismund Toduță” din Deva pentru construirea de biblioteci stradale. Mai exact se caută machete prototip pentru realizarea ulterior de biblioteci în aer liber pentru a facilita accesul liber către cărți, în special în zonele rurale și defavorizate.

Organizatorii acestui concurs sunt Prefectura Județului Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Centrul Județean de Excelență Hunedoara și Illinois Romanian-American Community. Scopul concursului este acela de a încuraja creativitatea participanților, munca în echipă,  iar proiectul să întrunească beneficiile calității tehnice a modelului și sustenabilitatea acestui prin utilizarea de materiale reciclabile . Aceste obiective vor ajuta juriul în deliberarea proiectului câștigător.

Despre cum s-a plămădit acest proiect, directoarea Centrului Județean de Excelență Hunedoara, Cristina Vlad ne-a declarat: „Centrul Județean de Excelență Hunedoara este o unitate de învățământ conexă Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, înființată în decembrie 2020, care are ca obiectiv pregătirea copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte. Identificarea acestor copii și tineri stă la baza tuturor proiectelor demarate de Centrul de Excelență. Este un demers care ne umple de energie și entuziasm, dându-ne avântul necesar pentru a implica cât mai multe autorități și întreprinzători privați, astfel încât să contribuim la dezvoltarea capacităților individuale a elevilor la un nivel maxim. Am descoperit astfel profesori pasionați de ceea ce fac, pasiune ce a stimulat creativitatea și implicarea acestor elevi, ieșind niște idei minunate.”

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

O tânără din Geoagiu, autoarea unei tâlhării

A vrut să întrețină relații sexuale cu o tânără din Geoagiu, dar a fost tâlhărit și a rămas fără bani, ceas și telefon mobil „În urma investigațiilor efectuate într-un dosar penal de tâlhărie calificată, aflat în instrumentarea polițiștilor Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a trei persoane bănuite de comiterea faptei. Persoanele în cauză, doi tineri de 18 și […]

todayoctombrie 19, 2022 492 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%