Actualitate

Bilanţul incendiului de la Orăştie. Cinci locuinţe afectate, şapte copii pe drumuri

todaymartie 23, 2022 1432 5

Background
share close

Incendiu de proporții pe marginea râului Orăștie, într-un cartier de case improvizate

Aseară 11 pompieri din cadrul Detașamentului Orăștie au intervenit la un incendiu care a cuprins mai multe locuințe improvizate din lemn, pe marginea râului, paralel cu strada Digului.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta deja violent și cu toate că intervenția a fost una rapida 2 locuințe au ars și alte 3 situate în imediata apropiere au fost afectate.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime umane însă pagubele materiale produse au lăsat mai multe persoane fară un acoperiș deasupra capului.

În urma șocului produs, proprietara unei locuințe a fost transportată  de către echipajul Smurd la Spitalul Municipal Orăștie deoarece a suferit un atac sever de panică.

Cauza incendiului: materiale inflamabile lângă sobă

La faţa locului, martorii susţineau că focul a fost pus de persoane rău voitoare. (video)

Nu a fost stabilită deocamdată cauza declanșării incendiului, însă cel mai probabil acesta a avut loc datorită depozitării unor materiale combustibile lângă un aparat de încălzit a declarat Roxana Mateuț, purtătorul de cuvant ISU Hunedoara.

11 Pompieri din cadrul Detașamentului Orăștie au intervenit aseară la un incendiu care a cuprins mai multe locuințe improvizate, din lemn.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent. Au ars 2 locuințe și alte 3, situate în imediata apropiere au fost afectate. Proprietara unei locuințe a fost transportată de către echipajul SMURD la Spitalul Municipal Orăștie, întrucât a suferit un atac de panică.

Cauza probabilă a declanșării incendiului a fost stabilită ca fiind depozitarea de materiale combustibile lângă un aparat de încălzit. a declarat Roxana Mateuț

15 persoane, dintre care 7 copii rămase fără acoperiş

15 persoane au rămas fără un acoperiș deasupra capului dintre care 7 copii. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Orăștie spun că îi au pe aceștia în vedere și că le pot oferi provizoriu un loc unde să stea.

Au fost colegii noştri în teren şi au identificat persoanele cărora le-au fost incendiate locuinţele. Toate persoanele sunt beneficiare de venit minim garantat şi sunt în evidenţele noastre ca şi beneficiari. Urmează să vedem în funcţie de situaţie dacă vor avea nevoie de adăpost sau nu. Dacă vor avea nevoie, vom încerca să-i adăpostim temporar la fostul internat al liceului „Aurel Vlaicu” pe o perioadă scurtă de timp, bineînţeles până când se va clarifica situaţia cu locuinţele. a declarat pentru ştirile Radio Color Mihaela Oltean, director al Direcţiei de Asistenţă Socială Orăştie

În total au fost afectate 5 familii, însemnând 15 persoane, dintre care 7 copii.

Cum arată astăzi locul în urma incendiului (FOTO)

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Explozie de energie pe străzile din Geoagiu. Elevii de liceu la „Marşul Meseriaşilor”

Liceul Tehnologic Agricol "Alexandru Borza" a dat viaţă oraşului Liceul Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” din Geoagiu a organizat ieri alături de celelalte licee tehnologice din judeţul Hunedoara “Marşul Meseriaşilor” Ieri, 3 martie 2022, la Geoagiu, elevii liceului din localitate au zburdat pe străzi, într-un Marş al Meseriaşilor. Aceştia au fost care mai de care costumaţi, deghizaţi, totul pentru a reprezenta meseria pe care o vor dobândi în urma studiilor la […]

todaymartie 4, 2022 815 5

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%