Actualitate

Câciu doar își ascunde nepuțința și greșelile aruncând cu noroi în Lucian Heiuș

todaymai 30, 2023 49

Background
share close

Demisia de la ANAF, a președintelui instituției Lucian Heiuș, nu rămâne fără ecou. Astăzi, deputatul PNL Hunedoara,  Vetuța Stănescu vine în apărarea colegului de partid cu un comunicat. 

 

Aceasta își îndreaptă atenția asupra Ministrului Finanțelor,  Adrian Câciu despre care spune că „încearcă să-și ascundă propria nepuțință  și greșelile impardonabile aruncând cu noroi înspre fostul șef al ANAF, Lucian Heiuș, unul dintre cei mai bine pregătiți oameni din domeniu, care și-a construit cariera pas cu pas.”

În comunicat, Vetuta Stănescu mai scrie  că șeful finanțelor, psdist-ul Adrian Câciu este singurul responsabil pentru deficitul bugetar de 27,35 de miliarde de lei înregistrat după primele patru luni ale anului. Rezultatul pe minus a fost provocat de cifrele aberante  din supraestimările veniturilor și subestimările cheltuielilor.

Adrian Câciu a supraestimat veniturile și a subestimat cheltuielile, bazându-se pe cifre aberante. Și astfel, în condițiile supraestimării veniturilor de către Adrian Câciu, suma colectată de ANAF a ajuns să fie cu 8,9 miliarde de lei mai mică față de estimările Ministerului Finanțelor.

În același timp, din suma totală calculată, 8,5 miliarde de lei este suma necolectată de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili condusă de Ionuț Mișa, propulsat în această funcție tot de PSD. Ca atare, răspunderea pentru grosul banilor necolectați revine tot unui om pus de PSD și care nu se clintește din funcție!

Este clar pentru oricine că, așa cum stau lucrurile, Adrian Câciu trebuie să plece URGENT din fruntea Ministerului Finanțelor!

Nu o face! Iar pentru greșelile din buget și multe alte probleme generate de Câciu și apropiații lui și ai PSD demisionează șeful ANAF, Lucian Heiuș, cel pe care rezultatele excepționale obținute într-un an cât a condus instituția îl recomandă drept un veritabil PROFESIONIST!

Doar în primele cinci luni din 2023, ANAF a încasat 148 de miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în aceeași perioadă din 2022. Sunt sume concrete, de netăgăduit, obținute cu un efort enorm din combaterea evaziunii și din executări silite.

Acum, ministrul Câciu și acoliții lui din PSD ar vrea să ascundă sub preș toate aceste adevăruri și din acest motiv îl atacă disperați pe Lucian Heiuș, cel care și-a îndeplinit cu prisosință misiunea, asumându-și riscul de a deranja prin activitatea sa susținută în fruntea ANAF.

Lucian Heiuș rămâne unul dintre cei mai buni finanțiști din țară. Pentru el vorbesc rezultatele muncii sale, pe parcursul a aproape două decenii, în domeniu sau în domenii conexe.

Adrian Câciu va rămâne doar un ministru de tristă amintire!”- este concluzia Vetuței Stănescu,  deputat PNL Hunedoara.

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

ANAF a încasat cu peste 1 miliard de euro mai mult

Lucian Heiuș îi atrage atenția Ministrului  Finanțelor că  prezintă cifre eronate referitor la programul  de încasări al impozitelor și taxelor: “Îi atrag respectuos atenția domnului ministru Adrian Câciu, că în declarația dumnealui s-a strecurat o eroare. Programul de încasări are valoarea netă de 156,9 miliarde lei, iar suma de care spune  dânsul ( Ministrul)  este  brută, egală cu  159,3 miliarde lei (din acesta se scad rambursările de TVA, pilonul 2 […]

todaymai 30, 2023 32

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%