Actualitate

Cadastrare cu fonduri de la ANCPI

todayoctombrie 12, 2022 17 1

Background
share close
494.008.445 de lei este suma alocată de ANCPI pentru cea de-a IX-a etapă de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a proprietăților pe sectoare cadastrale.  Suma pe care o poate primi fiecare primărie care dorește să înceapă sau să continue cadastrarea proprietăților a fost dublată de la 160.000 de lei, la 320.000 de lei.
Potrivit ANCPI, 1.965 de primării din cele 2.358 eligibile și-au exprimat intenția de a începe sau de a continua lucrările de cadastru, gratuit pentru cetățeni.  Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară  iar banii provin din veniturile proprii ale ANCPI.
Pe de altă parte, Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul care vizează cadastrarea imobilelor din România, cu sprijinul financiar al ANCPI, care completează efortul autorităților locale și fondurile europene alocate cadastrării.

Potrivit proiectului de lege susținut de PNL, ANCPI va finanța lucrările de cadastrare începând cu anul 2023. Legea adoptată astăzi în plen are scopul de a dinamiza procesul de cadastrare, mai ales în zona rurală, pentru că satul românesc nu se poate dezvolta și moderniza, așa cum ne dorim, fără o inventariere corectă a resurselor funciare. Îndeplinim astfel încă un jalon din Programul de guvernare, care prevede creșterea gradului de cadastrare a satului românesc”, a declarat deputatul PNL de Hunedoara, Vetuța Stănescu.
Carmen COSMAN 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Un nou memoriu pentru calea ferată dezafectată Păuliș – Lunca. Cum a împotmolit CFR lucrurile!

Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara tergiversează, inexplicabil de mult, procedurile tehnice de întocmire a documentațiilor în vederea promovării transferului către autoritățile administrației publice locale din Județul Hunedoara a terenurilor situate pe traseul liniei feroviare dezafectate Păuliș Lunca – Brad. Au fost făcute numeroase demersuri de către autoritățile județului, dar care s-au împotmolit la CFR. În aceste condiții prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a trimis un „Memoriu” viceprim-ministrului Sorin […]

todayoctombrie 12, 2022 22 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%