Actualitate

Călin-Petru Marian, doi ani în fruntea Prefecturii Hunedoara!

todayiulie 12, 2022 644 5 5

Background
share close

Călin-Petru Marian, actualul prefect al Județului Hunedoara, a împlinit doi ani de când se află în echipa de conducere a Prefecturii Hunedoara. Venea din domeniul agricol, în luna iulie 2020, când a fost numit subprefect de Hunedoara prin Hotărâre de Guvern, iar ulterior prefect de Hunedoara.

La ceremonia de învestire în funcția de subprefect, din data de 11 iulie 2020, a participat inclusiv ministrul afacerilor interne de la acea vreme, Marcel Vela, alături de alți oficiali de la nivel național și județean. După doar câteva luni a mai făcut un pas înainte în administrația publică județeană, devenind reprezentant plin al Guvernului în teritoriu.Astfel, în data de 8 octombrie 2020, Călin-Petru Marian a fost numit prefect de Hunedoara din partea PNL, după ce Vasilică Potecă şi-a înaintat demisia din această funcţie pentru a candida la Senat.

Născut în data de 27 septembrie 1971, în comuna Baia de Criş – judeţul Hunedoara, Călin-Petru Marian este absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj -Napoca. A urmat mai multe cursuri de specializare în domeniul agricol, economic şi management şi a fost cadru universitar la USAMV- Cluj Napoca, timp de doi ani. Între anii 2008 – 2009 a coordonat activitatea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara, în perioada 2012 -2014, a fost şef al Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Hunedoara, iar din anul 2016 şi până în luna iulie 2020, a condus Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara.

În fruntea Prefecturii Hunedoara a avut un mandat greu, marcat inclusiv de pandemia de COVID – 19, dar a reușit să demonstreze că, prin implicare, multă muncă și determinare orice situație poate fi gestionată corect și își poate găsi rezolvarea.
Prin prisma activității desfășurate, puse în slujba cetățeanului, Călin – Petru Marian este considerat unul dintre cei mai activi prefecți pe care i-a avut județul Hunedoara după anul 1990.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Puncte fixe de recenzare în județul Hunedoara

Toți cei care doresc să se recenzeze dar, din diferite motive, nu pot să primească recenzorii la domiciliu, au la dispoziție 9 puncte fixe de recenzare amenajate pe raza județului Hunedoara. Au mai rămas 6 zile până la încheierea Recensământului Populației și Locuințelor, iar în județul Hunedoara sunt înființate 9 puncte fixe în vederea efectuării recenzării fără deplasarea recenzorilor la domiciliul persoanelor recenzate. Punctele de recenzare sunt situate în Deva […]

todayiulie 12, 2022 391 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%