Actualitate

Campania de donare de sânge la Orăștie

todayaprilie 27, 2023 131

Background
share close

Campania de donare de sânge s-a desfășurat azi la Spitalul Municipal Orăștie. În această dimineață zeci de cetățeni ai orașului Paliei au venit la spital în gest de solidaritate cu cei care sunt în suferință.

La etajul 3 al Policlinicii  au fost întâmpinați orăștienii care au răspuns afirmativ apelului făcut de Centrul de Transfuzie Sanguină Deva și Spitalul Municipal Orăștie.

 

Cine poate să doneze sânge?

Chiar şi tu, dacă îndeplineşti condiţiile de eligibilitate prevăzute în Ordinul Ministrului Sănătății nr.1193/ 2007:

  •  Să ai vârsta cuprinsă între 18 – ­60 ani. Legal, vârsta maximă este 65 ani, însă dacă eşti la prima donare, este recomandat să nu ai mai mult de 60 ani.
  •  Să ai greutatea corporală mai mare de 50 kg. Nu există înălţime minimă sau maximă.
  •  Să ai tensiunea arterială cuprinsă între minimum 100 mmHg şi maximum 180 mmHg.
  •  Să ai puls regulat, cu valoare cuprinsă între 60 şi 100 bătăi pe minut.
  •  Să nu te afli sub tratament medicamentos cu antiinflamatoare şi (pentru femei) să nu te afli în perioada ciclului menstrual şi nici în săptămâna de după acesta.

Intervalul de timp cuprins între două donări totale este de minimum 8 săptămâni, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, însă unele centre de transfuzii impun o limită mai mare (70 de zile pentru bărbaţi, respectiv 90 de zile pentru femei). Este bine să ştii că bărbaţii pot dona de maximum 5 ori/an, iar femeile de maximum 4 ori/an.

Galerie Foto:

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

28 APRILIE- Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă

COMUNICAT DE PRESĂ 28 aprilie este „Ziua mondială a Securității și Sănătății la locul de Muncă”, eveniment organizat în fiecare an de către Organizația Internațională a Muncii (OIM) încă din anul 1919 și aduce în prim-planul opiniei publice importanța deosebită a  activității de prevenire a accidentelor si bolilor profesionale. Această campanie de conștientizare este menită să atragă atenția, la nivel internațional, asupra tendințelor din domeniul securității și sănătății în muncă, asupra amplorii accidentelor […]

todayaprilie 27, 2023 31

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%