Actualitate

Cancerul la sân poate fi vindecat la timp! Fii responsabilă pentru sănătatea ta și alege să faci o mamografie

todaynoiembrie 4, 2022 252

Background
share close

Cancerul la sân poate fi vindecat la timp! Fii responsabilă pentru sănătatea ta și acționează înainte să fie prea târziu.  În această lună, la spitalul Municipal din Orăștie se fac în mod gratuit mamografii cu aparatură modernă.

Campania este dedicată femeilor din județul Hunedoara, cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani și este organizată în cadrul Spitalului  Municipal din Orăștie de către Direcția Județeană de Sănătate Publică.

Persoanele care doresc să își verifice starea de sănătate pot programa examenul de mamografie la unul din cele trei numere de telefon : 0745.620.965/  0748.884.476/  0748.296.606.

Cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală (European Society for Medical Oncology). Se estimează că una din nouă femei din Europa va face, la un moment dat în viață, cancer de sân, dar aceste estimări variază de la o țară la alta.  Statistica această sumbră poate fi evitată dacă fiecare femeie ar urma 3 pași de minimă prevenție, și anume, o dietă sănătoasă, menținerea activității fizice și autoexaminarea lunară a sânilor.

Potrivit Institutului Oncologic București, aproape 6.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate anual în România. Din păcate însă, cele mai multe femei care suferă de cancer de sân, ajung la medic destul de târziu, adică în stadiul II sau III al bolii. De aceea, numărul femeilor care au murit în ultimii ani de cancer de sân este tot mai mare.

Dacă este diagnosticat precoce, înaintea răspândirii în organism, femeile cu cancer de sân au o rată de supraviețuire la 5 ani de 95%. După tratamentul primar, aproximativ 50% dintre paciente vor dezvolta un cancer de sân metastatic. Din momentul diagnosticării acestuia, perioada medie de supraviețuire a acestor paciente este în medie, de 18 – 30 luni.

 

 

 

Cosmina PRAȚA

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Incendiu în Vulcan, într-o hală cu deșeuri compactate de mase plastice

  În această seară, a avut loc un incendiu în interiorul unei foste hale, din municipiul Vulcan. După alerta primită la numărul de urgență 112, pentru misiune au fost alocate de urgență o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului Petroșani, precum și echipajul SMURD Vulcan. La fața locului, pompierii au constatat că era vorba de un incendiu care a cuprins deșeuri compactate de mase plastice, pe […]

todaynoiembrie 4, 2022 71

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%