Actualitate

Canicula impune restricții de circulație pentru autovehiculele mai mare de 7,5 t pe drumurile naționale din mai multe județe

todayiulie 17, 2023 45

Background
share close

În perioada 17-19.07.2023, intervalul orar 12:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național din județele: Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiș, Caraș Severin, Bihor, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași.

 

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfășura în condiții normale.

 

Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.

 

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

 

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul  portocaliu, cu excepția:

•           transporturilor de persoane;

•           transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;

•           vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;

•           transporturi funerare;

•           transporturi poștale;

•           transporturi de echipamente de prim ajutor;

•           transporturi pentru distribuire de carburanți;

•           transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

•           transporturi pentru tractări vehicule avariate;

•           transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

•           transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

•           transporturi apă îmbuteliată;

•           transporturi produse provenite din exploatări agricole;

•           transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet: www.cnadnr.ro /Situația Drumurilor Naționale.

 

 

 

 

Sursă: CNAIR SA

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Cum să-ți dai singur, șah-mat? Răspunsul se pare că îl știe Bedea

Într-adevăr,  când te așezi în fața tablei de șah, uneori, niște cunoștințe în plus, nu sunt suficiente pentru a duce o partidă până la capăt. Diferența o face răbdarea  si capacitatea de a asculta. Acestea două, combinate cu "a ști", te pot ajuta să te faci înțeles.  La Simeria, însă acestea două, răbdarea și capacitatea de a asculta nu sunt cele mai mari atuuri ale primarului Iulius Bedea. O spun […]

todayiulie 16, 2023 2474 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%