Actualitate

CANICULĂ ȘI DISCONFORT TERMIC – JUDEȚUL HUNEDOARA

todayaugust 26, 2023 49

Background
share close

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru astăzi și pentru mâine, două informări privind înregistrarea unui val de căldură și caniculă, în același timp cu accentuarea disconfortului termic. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în majoritatea zonelor din județul Hunedoara.

Astfel, astăzi este în vigoare o Atenționare meteo „COD GALBEN” caracterizată prin val de căldură și disconfort termic ridicat. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade Celsius.

Mâine, 27 august, va intra în vigoare o Avertizare meteo „COD PORTOCALIU”. Se va înregistra un val de căldură persistent și discofort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 37 și 38 de grade Celsius.

Pentru a face cu bine acestei perioade caniculare, dar și pentru a ne proteja de efectele negative ale temperaturilor ridicate, I.S.U. Hunedoara recomandă:

  • stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare
  • consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător. Evitați consumul băuturilor alcoolice!
  • purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise
  • consumați fructe și legume proaspete
  • nu aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau în zonele împădurite
  • resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați oriunde!

De asemenea, pentru a afla ce măsuri trebuie să luăm pentru a fi în siguranță în perioadele cu temperaturi ridicate, puteți accesa link-ul

Canicula

 

 

sursă: ISU Hunedoara

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Uzina Mecanică Orăștie- noul partener al Astra Rail Industries Arad

Termenul pentru semnarea contractului anului este tot mai vizibil. Uzina Mecanică din Orăștie a găzduit, vineri, ultimul audit cerut de noii parteneri, Astra Rail Industries. Rezoluția acestei ultimele întâlniri a fost favorabilă Uzinei Mecanice Orăștie, aflată sub conducerea directorului general, Ovidiu Vlad.   Anul 2023 este cu certitudine,  unul prolific pentru Uzina Mecanică Orăștie. După majorarea salariilor din luna ianuarie,  momentul consolidării parteneriatului cu firma arădeană, arată că munca în […]

todayaugust 25, 2023 665

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%