Actualitate

Cardurile sociale vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, pe 15 iunie

todayiunie 3, 2023 34

Background
share close

O nouă tranşă de 250 de lei va fi încărcată, de la 15 iunie, pe cardurile pentru alimente şi mese calde, a anunțat vineri ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din #banieuropeni. Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.”, a scris pe Facebook Marcel Boloș.

Referitor la cardurile educaţionale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine şi rechizite, Marcel Boloş a afirmat că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri unde erau restanţi, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an şcolar.

„Atenţie, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit şi mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aş mai puncta că vrem ca de anul viitor ajutorul să fie 750 lei”, a punctat ministrul, potrivit Agerpres.

Totodată, el a menţionat că valoarea sprijinului pentru mame poate creşte în următorii ani la 3.000 lei, astfel că va propune această măsură în Guvern.

„Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul ‘Sprijin pentru nou-născuţi’: pot fi achiziţionate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (şampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziţionate alimente. Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem creşte valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 lei, aşa că voi propune această măsură în Guvern”, a adăugat Marcel Boloş.

 

 

Sursă : Agerpres

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Cod galben de viituri, valabil vineri până la ora 24:00 pe râuri din 29 de judeţe

Hidrologii au instituit un Cod galben de viituri, valabil vineri până la ora 24:00 pe râuri din 29 de judeţe.   Potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), se pot depăşi cotele de atenţie pe anumite râuri din judeţele: Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, […]

todayiunie 2, 2023 26 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%