Actualitate

CAS Hunedoara: Consultații și tratamente stomatologice gratuite pentru elevi și studenți

todayseptembrie 13, 2023 1139

Background
share close

Directorul CAS Hunedoara, Adrian David a anunțat azi, prin intermediul unui comunicat  realizsarea unui nou proiect prin care copiii în vârstă de până la 18 ani au acces gratuit la consultații și tratamente stomatologice. Astfel, aceștia pot beneficia de: pansament calmant/drenaj endodontic, tratamentul paradontitelor apicale cu anestezie prin infiltrație, tratamentul afecțiunilor padadontiului cu anestezie prin infiltrație, chiuretaj alveolar și tratamentul hemoragiei, reducerea luxației articulației temporo-mandibulară, reparație/rebazare proteză. Totodată, și aparatele ortodontice sunt decontate integral pentru copii, dar și pentru tinerii de până în 26 de ani, dacă sunt elevi sau studenți, cu condiția să nu înregistreze venituri.

Lista medicilor care au încheiat contrat cu CAS Hunedoara

Anual, persoanele asigurate pot beneficia de noi servicii, precum detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional, sau tomografie dentară de tip CT. Adulților li se decontează între 60 și 100% din valoarea serviciilor stomatologice, iar beneficiarii legilor speciale (veterani de război, revoluționari) beneficiază de decontare integrală, dacă serviciile medicale respective au fost acordate în rețeaua de stat.

Lista cu toate serviciile medicale dentare incluse în pachetul de bază poate fi consultată pe pagina web a CAS Hunedoara http://cas.cnas.ro/cjashd/page/informatii-privind-pachetele-de-servicii-medicale-si-tarifele-corespunzatoare-serviciilor-medicale-contractate-4.html.

Consultațiile medicale pentru persoanele asigurate pot fi efectuate gratuit o singură dată pe an și includ controlul oncologic stomatologic și eventual, planul de tratament. În cazul copiilor, accesul gratuit la consultații este bianual.

Persoanele neasigurate au, la rândul lor, acces la un pachet minimal de servicii gratuite, care includ consultație – inclusiv control oncologic stomatologic (copiii până la 18 ani au dreptul la două pe an, adulții la una singură), tratamente (inclusiv paradondontite), redimensionări și reparații proteze (o singură dată pe an). Spre deosebire de pacienții asigurați, cei neasigurați trebuie să suporte integral costurile pentru investigațiile paraclinice recomandate, așa cum sunt radiografiile dentare, tomografiile dentare CBCT și tratamentul prescris de medici.

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara se află în relație contractuală cu 28 de cabinete de medicină dentară din județ. Pe site-ul CAS Hunedoara, secțiunea furnizori de servicii medicale/asistență medicală dentară este afișată lista cu toate datele de contact ale cabinetelor de medicină dentară: http://cas.cnas.ro/cjashd/page/lista-furnizori-in-contract-8.html.

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ziua Națională de Curățenie, 16 septembrie- sunt așteptați voluntari pentru o acțiune de protejare a mediului

Toți cei care locuiesc în județul Hunedoara și vor să contribuie la o țară mai curată, sunt așteptați sâmbătă, 16.09.2023, începând cu ora 09:00, la următoarele puncte de întâlnire, echipare și instruire a voluntarilor:  Municipii: Brad – Primăria Municipiului Brad Deva – Parcarea Pădurea Bejan și Parcarea Restaurantului Perla Hunedoara – Restaurant Ciuperca Lupeni – Primăria Municipiului Lupeni Orăștie – Liceul Teoretic Aurel Vlaicu, Şcoala Generală „dr. Aurel Vlad”, Școala Gimnazială […]

todayseptembrie 12, 2023 76

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%