Actualitate

Căsuțe cu cărți în Geoagiu

todayaugust 12, 2022 165

Background
share close

Căsuțe cu cărți în parcul din Geoagiu Băi grație unei inițiative private!

Cinci căsuțe cu cărți, adevărate mini-biblioteci urbane, au fost amplasate în parcul din Geoagiu Băi în această seară, în baza unui proiect inițiat de consilierul local PNL Ovidiu Vlad și susținut de colegii din PNL Geoagiu. Practic, vorbim despre o inițiativă privată, care nu implică cu absolut nimic bugetul local al orașului Geoagiu, căsuțele fiind realizate prin sponsorizări.

Astfel, una dintre căsuțele cu cărți este sponsorizată de către grupul consilierilor liberali care au și inițiat proiectul, alta este sponsorizată de către Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a treia este sponsorizată de către cea mai mare firma din Geoagiu Băi – Hotel Germisara, a patra este sponsorizată de către liceul din Geoagiu și cea de a cincea de către un antreprenor local de succes – Sc First Hand, Ileasă Ionela.
Proiectul ”Căsuța cu cărți” stă sub semnul lui Confucius – „Nu poţi deschide o carte şi să nu înveţi ceva” – și are niște reguli minime pentru cititori, astfel încât cât mai mulți oameni să se poată bucura de lectură: ”1. După ce ai citit cartea pune-o la loc; 2. Dacă îți place atât de mult pune altă carte în locul ei; 3. Nu lăsa ușa deschisă! Ploaia sau vântul pot să distrugă cărțile”.
”Proiectul CĂSUȚA CU CĂRȚI are ca obiectiv principal stimularea interesului cetățenilor orașului Geoagiu și a turiștilor din stațiunea Geoagiu Băi pentru lectură, dar și încurajarea schimbului de cărți între oameni și promovarea unei atitudini responsabile față de bunurile folosite în comun. Ne propunem să scoatem biblioteca din sala de lectură și să o mutăm în parc și astfel să deschidem mintea și sufletul oamenilor spre lectură”, a precizat consilierul local PNL Ovidiu Vlad – președintele PNL Geoagiu.
Beneficiarii proiectului sunt cetățenii/ turiștii care doresc să împrumute o carte din aceste min-biblioteci urbane, pentru a le citi fie în parc, fie acasă. În situația în care cititorul dorește să împrumute cartea pentru acasă, va lăsa o altă carte în schimb, pentru a păstra numărul de cărți în biblioteca urbană.
Prezent la acest eveniment și chiar sponsor al uneia dintre căsuțe, prefectul de Hunedoara, Călin Petru Marian a declarat: „Căsuța cu Cărți este un proiect pe care îl îndrăgesc și sunt bucuros că am acordat sprijin financiar pentru susținerea acestei inițiative, contribuind totodată și cu o donație reprezentată de opere literare ce pot fi lecturate de persoanele dornice să citească în mod gratuit, în aer liber, în orașul Geoagiu. Împreună cu Ovidiu Vlad, Președintele PNL Geoagiu și membrii din organizația PNL Geoagiu, am pus umărul la acest proiect și sunt fericit că atât locuitorii cât și turiștii din Geoagiu Băi se vor bucura de acest proiect. Voi încuraja și susține astfel de inițiative, deoarece consider că educația informală reprezintă o investiție sigură pentru dezvoltarea societății noastre, iar prin citit, regăsim totodată și o alternativă constructivă de petrecere a timpului liber.
Faptul că aceste resurse pot fi împrumutate într-un mod atât de accesibil, reprezintă un plus de valoare adus comunității din orașul Geoagiu, iar pe această cale doresc să îi felicit pe consilierii liberali pentru acest demers reușit!”.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

96,1 % din hunedoreni au fost recenzați

În cadrul unei întâlniri convocată, în această dimineață, de către prefectul Călin Petru Marian cu membrii Comisiei Județene Hunedoara pentru Recensământul Populației și Locuințelor a fost analizată situația recenzării populației și locuințelor în județul Hunedoara. Conform datelor statistice prezentate în cadrul ședinței, județul Hunedoara are un procent de persoane recenzate, de 96,1% din populația rezidentă înregistrată la 1 decembrie 2021, fiind peste media pe țară (95,4%). Au completat chestionarele 351.727 […]

todayaugust 12, 2022 45

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%