Actualitate

Câte persoane s-au vaccinat anul trecut la centrul din Orăştie

todayianuarie 7, 2022 578 1

Background
share close

Peste 300.000 de doze de vaccin administrate în judeţ

În  decembrie 2020 judeţul Hunedoara a fost printre primele din ţară unde  a fost demarată campania de vaccinare impotriva Covid 19.

La un an de la debutul acesteia reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara au anunţat că au fost administrate peste 300.000 de doze de vaccin anti-Covid-19,  la peste 150.000 de persoane.

Hunedoara, record după record la vaccinare

Hunedoara a fost primul judeţ din România care a lansat o campanie de vaccinare in şcoli, în mai 2021.  În cadrul campaniei “Inapoi la Şcoală” au fost vaccinaţi elevi şi cadre didactice în şcolile si universităţile din judeţ.

Tot în Hunedoara am avut numărul cel mai mare de persoane vaccinate in mediul rural, prin intermediul acţiunii “Orasul vaccineaza satul”, care s-a desfăşurat începând cu luna iunie a anului trecut.

Foto: Dr. Constantin Luca, în cadrul unei campanii de vaccinare în mediul rural

15.000 de persoane imunizate la centrul din Orăştie

În ceea ce priveşte oraşul nostru, la Centrul de Vaccinare din Oraştie s-au vaccinat până în prezent aproape 15.000 de persoane.

Deoarece au trecut sarbatorile, centrul de vaccinare este deschis din nou,  zilnic intre orele 10-20.

Specialiştii recomandă în continuare prudenţă

Cum ne putem proteja împotriva infectării cu virusul Sars Cov 2, oferă  recomandări doamna doctor Sorina Neagu (foto), coordonatoarea Centrului de Vaccinare Orăştie.

“ Oamenii trebuie să acorde importanţă  mare măsurilor de protecţie pe care deja le cunoaştem, cum ar fi purtarea măştii, evitarea locurilor aglomerate, distanţare socială şi să acorde o importanţă crescută  igienei.

Ceea ce am observat la nivel de zonă, dacă la valurile anterioare s-a văzut o trecere de la un an la altul, în sensul că am avut un moment de respiro, de data aceasta putem spune că am trecut direct fără pauză la un alt val.

Mi-aş dori să le transmit oamenilor că pentru a evita situaţile grave cel mai bine ar fi ca aceştia să se prezinte la spital, la primele simptome chiar dacă acestea pot părea banale pot crea probleme şi nu ne dorim să avem mulţi internaţi. Ne dorim ca oamenii să fie în afara riscului de agravare şi împreună să ţinem lucrurile sub control, în sensul evitării stărilor grave, greu sau imposibil de gestionat ”

 

 

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Crăciunul te face să te simti stresat? Nu esti singurul!

Chiar dacă la nivel declarativ spunem că abia așteptăm Crăciunul, există o legătură bine documentată între perioada sărbătorilor si nivelul crescut de stres. S-ar putea să te simți stresat, anxios și/sau deprimat in această perioadă, deoarece Crăciunul si Anul Nou pot da naștere la o avalanșă a mai multor factori de stres. Volumul de muncă festiv Deși este plăcut să te gândești la toate aspectele plăcute ale Crăciunului, ele nu […]

todaydecembrie 23, 2021 324 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%