Actualitate

Câteva familii din Aninoasa au fost relocate. Prefectul prezent în localitate pentru a veghea situația

todayfebruarie 27, 2023 68

Background
share close

Astăzi, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a luat parte la finalizarea și operaționalizarea amplasamentului destinat relocării primelor familii care locuiesc în cartierul Colonie din orașul Aninoasa.

Vă reamintim ca sunt 11 imobile cu risc seismic mare, care adăpostesc 520 de persoane , dintre care 118 copii.

Cele 11 construcții modulare montate au fost racordate la utilități, fiind dotate cu necesarul de cazarmament. Primele relocări au început de astăzi.  Acțiunea este coordonată de reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Hunedoara. De asemena s-au implicat și reprezentanții primăriei orașului Aninoasa. În sprijinul lor a venit  și Crucea Roșie Română – filiala Hunedoara.

„Este foarte important ca oamenii să știe că au fost create toate condițiile necesare locuirii în aceste construcții modulare. Încă de săptămâna trecută se fac eforturi pentru ca persoanele de aici să fie în siguranță și să poată fi relocate în cel mai scurt timp posibil. Echipele de intervenție s-au mobilizat exemplar, iar pe această cale doresc să mulțumesc Guvernului României și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru sprijinul continuu acordat. Ne aflăm acum în etapa în care vom începe relocarea efectivă, primele persoane urmând să locuiască aici chiar de astăzi.” – a declarat prefectul județului Hunedoara.

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ești protejat în caz de cutremur? Nu tremur la cutremur

COMUNICAT DE PRESĂ AL INSPECTORATULUI JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ   În cadul acțiunilor organizate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, în „Săptămâna Protecției Civile”, activitățile de informare preventivă în lăcașurile de cult au început astăzi prin amenajarea a opt puncte de informare în biserici de diferite confesiuni din județul Hunedoara. Personalul Inspecției de Prevenire și al Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și […]

todayfebruarie 27, 2023 4

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%