Actualitate

Câți bani pot primi localitățile pentru regenerare urbană

todaynoiembrie 11, 2022 19

Background
share close

Unitățile administrativ teritoriale din județul Hunedoara își pot schimba înfățișarea cu ajutorul fondurile europene derulate prin Agenția de Dezvoltare Regionala (ADR) Vest.

Membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională au votat alocarea financiară pentru Programul Operațional Vest 2021-2027, inclusiv sumele pe care le pot accesa UAT-urile din mediul urban, pentru dezvoltarea urbană durabilă.

Cele mai mari sume vor putea fi accesate de reședințele de județ iar Deva ar avea la dispoziție 47 de milioane de euro.

Spre celelalte municipii din regiune vor ajunge peste 111 milioane de euro pentru dezvoltarea urbană durabilă. Referindu-ne la UAT-urile din județul Hunedoara, sumele la dispoziție ar fi următoarele: Hunedoara – 21 milioane de euro; Petroșani – 15 milioane de euro; Vulcan și Lupeni – 12 milioane; Orăștie – 11 milioane de euro și Brad – aproape 10 milioane de euro. Tot în acest scop, orașele din regiune au alocate 124 de milioane de euro.

Sumele vor putea fi accesate pentru proiecte de eficiență energetică – blocuri, respectiv clădiri publice, mobilitate urbană, educație, revitalizare și regenerare urbană.

Carmen COSMAN – PREDA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Incendiu la Brad produs în această dimineață

În urmă cu puțin timp, forțe și mijloace din cadrul Secției de Pompieri Brad au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Brad. La fața locului, pompierii sosiți pentru intervenție au constatat faptul că incendiul a cuprins întregul balcon al apartamentului situat la etajul 2 al imobilului, iar din cauza cantității mari de materiale combustibile depozitate în zona respectivă, arderea se manifesta violent, cu mare […]

todaynoiembrie 11, 2022 119

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%