Actualitate

Ce n-a oprit pandemia în zona Orăştiei. Câte cupluri şi-au jurat iubire anul trecut

todayfebruarie 14, 2022 506

Background
share close

Pandemia n-a oprit iubirea

Cu toate că situaţia pandemică nu este una favorabilă apropierii sociale, dragostea are putere şi se ştie că de cele mai multe ori învinge şi în situaţii vitrege.

La o scurtă interogare a departamentelor de Stare Civilă a primăriilor din Orăştie şi zona limitrofă, am efectuat o statistică referitoare la numărul căsătoriilor ce au avut loc în anul precedent.

Foto: Călin Jorza

Până când moartea ne va despărţi

La Orăştie, 198 de miri au spus „DA” în faţa ofiţerului de stare civilă, anul trecut oficiindu-se 99 de căsătorii.

Comuna fruntaşă la capitolul căsătorii in 2021 s-a dovedit a fi Beriu. Deşi an de pandemie, cu restricţii impuse de autorităţi în contextul limitării infecţiei cu Covid 19, la Beriu îndrăgostiţii nu s-au întors din drum şi astfel 17 cupluri au spus un „DA” hotărât iubirii.

Şi romosani au hotărât să celebreze iubirea, deşi poate nu au sărbătorit alături de atât de mulţi prieteni pe cât şi-ar fi dorit. Administraţia de la Romos şi-a pus anul trecut ştampila pe 8 certificate de căsătorie.

Atât la Orăştioara de Sus cât şi la Turdaş, 5 cupluri şi-au pus inelul pe deget şi au hotărât să-şi contruiască un viitor împreună.

La Mărtineşti 8 persoane au depus anul trecut actele la Primărie şi au rezervat o dată în care să îşi unească destinele.

Meleagurile feerice ale comunei Balşa au inspirat şi îndemnat la căsătorie 6 persoane din comună. Trei cupluri s-au prezentat în faţa ofiţerului de stare civilă, au semnat şi şi-au promis să urmeze un drum în doi „până când moartea îi va desparţi”.

Poate că pandemia a reuşit să dea peste cap planurile multor tineri, şi să limiteze numărul de persoane care pot participa la o petrecere de nuntă, însă unii s-au dovedit a fi hotărâţi şi au decis să-şi unească destinele indiferent de acest context, nu tocmai favorabil unor astfel de evenimente.

Epilog de Valentine’s Day

Ar mai trebui doar ca toate aceste cupluri să se pună pe treabă, ştiută fiind o altă statistică conform căreia anul trecut în România s-au născut cei mai puţini copii din ultima sută de ani 🙂

Foto: Călin Jorza

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Situaţie inedită la Beriu, impozitul nu a mai crescut de peste 14 ani

Primăria se bazează pe investitori privaţi Administraţia comunei Beriu nu a mai mărit impozitul din anul 2008. Contribuabilii plătesc aceleaşi taxe şi impozite de peste 14 ani, plusul care a fost adăugat provenind doar din indexarea cu indicele de inflaţie prevăzut de altfel în codul fiscal. Emil Bîc, edilul comunei, spune că a evitat majorarea taxelor din dorinţa de a nu pune povară pe umerii locuitorilor. Strategia Primăriei Beriu de […]

todayfebruarie 3, 2022 825

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%