Actualitate

Certeju de Sus: cuparea urechilor a doi câini, i-a adus probleme cu legea unui bărbat

todayaugust 31, 2023 275

Background
share close

Dosar de cercetare penală întocmit de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara. Ieri, aceștia s-au sesizat din oficiu față de un bărbat de 55 de ani din Certeju de Sus care a efectuat intervenții chirurgicale de cupare a urechilor asupra doi câini din rasa Ciobănesc de Anatolia.

Între moft și necesitate rămâne legea: cuparea urechilor la câini este considerată infracțiune, prevăzută de art. 25 din Legea 205/2004.  Deținătorilor de animale le este interzis să aplice rele tratamente și cruzimi, articolul de lege precizând că sunt interzise intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților. În cazul de la Certeju de Sus, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru rele tratamente aplicate câinilor.

 

„La data de 30 august 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că  un bărbat de 55 de ani, din comuna Certeju de Sus, a efectuat intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, prin cuparea urechilor asupra a doi câini care îi aparțin (rasa Ciobănesc de Anatolia).

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau alte scopuri necurative, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004, republicată, privind protecția animalelor ” – se arată în comunicatul IPJ Hunedoara

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile

Duminică, 3 septembrie 2023, este ultima zi în care Ştrandul Municipal Deva va fi deschis în acest an. Clienții ștrandului au avut la dispoziție în acest an bazine cu apă, dușuri, cabine de schimb, terase, puncte de alimentație publică, teren de volei, fotbal, zonă de fitness. Serviciul Baze Sportive și de Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Deva le mulţumește celor care au trecut pragul ştrandului în acest an pentru a […]

todayaugust 31, 2023 118

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%