Actualitate

CFIC: Formare profesională inițială și continuă, la Orăștie

todaymartie 31, 2023 395

Background
share close

Astăzi , la  Centrul de Formare Inițială și Continuă al M.A.I. Orăștie, participanții la cele două programe de formare profesională au susținut examenul de absolvire.

Au fost 32 de cadre din structurile MAI și ale IGSU, care pe parcursul mai multor săptămâni au participat activ la două cursuri și anume Cursul de inițiere în carieră destinat soldaților profesioniști și Cursul de schimbare a specialității/profilului de muncă logistic.

Centrul de Formare Inițială și Continuă al M.A.I. Orăștie este recunoscut la nivel național, ca fiind un pol de formare profesională continuă pentru cadrele structurilor militare.

 

Cursul de inițiere în carieră destinat soldaților profesioniști din cadrul structurilor de pază ale structurilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Programul formativ, cu o durată de 12 săptămâni, s-a desfășurat în sistem modular, cu frecvență, în perioada 09.01-31.03.2023 și a vizat formarea și dezvoltarea deprinderilor necesare în vederea îndeplinirii atribuțiilor specifice, pentru un număr de 19 soldați profesioniști proveniți din mai multe unități ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Cursul de schimbare a specialității/profilului de muncă logistică, adresat agenților din structurile logistice ale Ministerului Afacerilor Interne.

Cursul are alocate 60 de ore extinse pe parcursul a două săptămâni, în perioada 20-31.03.2023, și se adresează agenților de poliție încadrați în M.A.I. care au schimbat specialitatea /profilul de muncă, fiindu-le necesară dobândirea de competențe pe linie logistică.

După parcurgerea programului de formare, un număr de 13 agenți de poliție din mai multe structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi în măsură să aplice procedurile, metodele și mijloacele specifice în executarea activităților logistice în cadrul structurilor M.A.I., și de a identifica cele mai adecvate modalități de a acționa, de a identifica soluții și de a propune modalități de abordare în acord cu particularitățile fiecărei structuri.

 

 

Galerie foto:

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Diplome de Excelență și Merit pentru elevii Liceului de Arte din Deva

În fiecare an, la finalul lunii martie, la Cluj-Napoca este organizat Festivalul – Concurs „Johann Sebastian Bach”, eveniment prin care echipa de profesori entuziaști de la Școala de Muzică „Augustin Bena” dorește să promoveze creației marelui compozitor în rândul elevilor care studiază muzica instrumentală. Ca de obicei, elevii și profesorii secției de muzică a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au valorificat oportunitatea de a participa la acest Festival-Concurs […]

todaymartie 31, 2023 75

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%