Actualitate

CFIC Orăștie -Pregătirea Profesională pentru Managementul Traumei

todaymartie 23, 2023 181

Background
share close

Centrul de Formare Inițială și Continuă al M.A.I.- Orăștie  și Institutul Român pentru Acțiune, Formare și Cercetare în domeniul PĂCII au organizat astăzi,  în municipiul Orăștie o sesiune despre Pregătirea Profesională pentru Managementul Traumei.

Obiectivul acestei sesiuni de formare profesională vizează personalul M.A.I.  și este acela de a dobândi noi abilități  în domeniul colaborării cu refugiații ucraineni sosiți dintr-o țară afectată de război.

 

Pe fondul conflictului din țara vecină, este necesară împărtășirea de experiențe pentru a fi un element pozitiv în întâmpinarea nevoilor cu care vine în țara noastră un refugiat.

Astfel de sesiuni sunt binevenite, mai ales din pricina domeniilor de interes care sunt urmărite. Nici această întâlnire de azi nu face excepție, informațiile împărtășite pot fi ușor transmise către ceilalți participanți la procesul de vindecare a traumelor.

Informațiile pot fi ușor acumulate de autoritățile locale sau ONG-uri și sunt piese forte pentru recunoașterea diferitelor tipuri de traume, a semnelor apariției traumelor în comportament, precum și impactul experiențelor traumatice asupra copiilor, tinerilor, adulților.

Au mai fost punctate modalitățile de sprijinire a celor care se confruntă cu aceste traume, prin crearea unei culturi și a unui mediu sigur, bazat pe principiile practicii de eliberare și a diversității. Celor prezenți li s-a mai vorbit despre prejudecățile profesionale la care pot fi supuse cei vulnerabili si despre abordarea acestui subiect cu responsabilitate, valorizând astfel relațiile interumane.

La activitatea organizată la sediul CFIC din Orăștie au participat ofițeri și subofițeri din cadrul structurilor MAI din diferite județe, și anume: Alba, Neamț, Mehedinți, Suceava, Mureș, Cluj, Satu-Mare, Sălaj și bineînțeles, Hunedoara.

 

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ziua Poliţiei Române marcată cu evenimente la Deva și Brad

COMUNICAT DE PRESĂ     ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE – marcată de poliţiştii hunedoreni în mijlocul comunităţii, printr-o serie de manifestări ce vor avea loc în municipiile Brad şi Deva.   Ziua Poliţiei Române (25 martie) va fi sărbătorită în municipiile Brad şi Deva printr-o serie de manifestări comemorative prin care poliţiştii hunedoreni vor marca, alături de numeroşi invitaţi şi parteneri instituționali, 201 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie […]

todaymartie 23, 2023 101

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%