Diverse

Circ fără pâine în primăria Simeria

todayoctombrie 25, 2023 166

Background
share close

Orașul Simeria e din nou în atenția tuturor. Parte din Consilierii locali ai Consiliului Local Simeria s-au văzut nevoiți să vină public și să explice într-o conferință de presă situația de conflict deschis care se regăsește la nivelul administraţiei locale. Întâlnirea de astăzi e un nou episod din drama unui oraș împărțit în două tabere. Pe deoparte e primarul Iulius Bedea care este arătat cu degetul pentru modul propriu în care conduce urbea, iar pe de cealaltă parte consilierii care îi resping proiectele.

Această conferință s-a dorit a fi o modalitate de a răspunde tuturor acuzațiilor lansate în spațiul public pe rețelele sociale și nu numai.

Consilierii au avut răspunsuri concrete. De exemplu, au fost acuzați că se opun proiectelor, dar în urma cheltuirii numai anul acesta a 9 miliarde de lei pe studii și proiecte, nu se vede nimic, dimpotrivă „orașul este tot mai murdar și străzile sunt tot mai sparte, este tot mai intuneric”. Altă acuzație este legată de sensul giratoriu de pe DN7, pentru care consilierii au cerut o amânare ca să fie găsită o soluție referitoare la podul de peste calea ferată. Referitor la sensulul giratoriu, într-o adresă de la Ministerul Dezvoltării se menționează că proiectul nu este bine scris și trebuie corectat.

Anveloparea blocurilor este în continuare un vis la Simeria: în februarie a fost aprobată în buget, suma de 800 milioane de lei, apoi suma a fost suplimentată cu 340 de milioane, în total 1,4 miliarde lei bani cheltuiți pe alte documentații, după spusele consilierilor. Anveloparea rămâne un vis frumos și pentru că nu s-a depus cererea de finanțare.

Acuzațiile se mai îndreaptă și asupra schimbării organigramei propuse de primarul Simeriei, căreia consilierii se opun, iar realitatea arată că instituția rămâne fără angajați, iar printre altele, mulți dintre funcționari sunt chemați în comisii de disciplină. Un lucru care s-a remarcat a fost observația consilierilor că funcționarii publici ai Primăriei Simeria nu au voie să participe la ședințele de comisii și ședințele de consiliu ale Consiliului Local Simeria.

La masa discuțiilor s-a vorbit și despre Simprest și neplata salariilor angajaților acestei societăți care este subordonată Primăriei și Consiliului Local Simeria. De față au fost și angajații care sunt plimbați efectiv cu vorba, de la o ușă la alta, fără a primi un răspuns concret.

În timpul conferinței a circulat informația că banii către Simprest au fost virați azi, dar un răspuns pentru a se afla când vor primi banii oamenii, nu a venit nici din partea consilierilor, nici a primarului pe care l-am întrebat la poarta instituției despre situația provocată de administrația Simprest, reprezentată de Sorin Iancu. Despre acesta din urmă, consilierii își asumă că în urma concursului, l-au desemnat ca și administrator, dar că în repetate rânduri l-au chemat în ședință de consiliu și că nu s-a prezentat de câte ori i-a fost solicitat. La unison consilierii prezenți susțin că demiterea poate fi o soluție. Primarul se spală pe mâini și spune că Simprest e în „ograda” Consiliului. În fața acestor lucruri, oamenii rămân fără răspunsul așteptat, încă nu s-a pronunțat nimeni când vor primi banii și bonurile de masă.

 

Situația dificilă din Simeria ține orașul pe loc pentru o perioadă nedeterminată, mai mult decât o zăpadă zdravănă înlăturată cu lopata.

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Comunitate

Se caută voluntari pentru a curăța terenul în jurul Bisericii Reformate din comuna Rapoltu Mare

În data de 28 octombrie 2023 (sâmbătă), începând cu ora 10.00, se organizează o acțiune de voluntariat la Biserica Reformată (Ungurească) din Rapoltu- Mare, pentru a face curățenie în jurul acesteia. Această acțiune are  nevoie de oameni cu mănuși de protecție și unelte, precum greble, furci, drujbă, trimer. Biserica reformată este cel mai vechi monument de arhitectură din satul Rapoltu Mare și are în cimitirul vechi monumente funerare care merită […]

todayoctombrie 25, 2023 217

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%