Actualitate

Codul de vreme rea rămâne, polițiștii vin cu recomandări

todayianuarie 27, 2023 9

Background
share close

Cod galben și portocaliu 27.01-29.01 :  precipitații, ninsori abundente, viscol
Conform comunicatului emis de către Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara, la nivelul județului, starea drumurilor, la ora 15:00, stratul de zăpadă este de 50 cm la Uricani, 20 cm la Lupeni și Vulcan
Se lucrează intens pe drumurile din județ, cu 6 utilaje cu material antiderapant. În rest, se circulă normal în condiții de iarnă.

VREMEA NEFAVORABILĂ NECESITĂ MĂSURI SUPLIMENTARE DE SIGURANȚĂ ÎN TRAFIC

Având în vedere că  în plin sezon rece, meteorologii au anunţat o înrăutăţire a vremii, polițiștii le recomandă tuturor participanţilor la trafic, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor, să manifeste maximum de prudenţă.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara indică următoarele recomandări:

• Pentru a circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, autoturismul trebuie să aibă montate anvelopele de iarnă.
• Anterior deplasării, asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare.


• Îndepărtați în întregime zăpada sau orice altă depunere de pe autoturism, deoarece în timpul deplasării, zăpada sau gheața lăsată necurățată pe plafon poate aluneca și poate bloca vizibilitatea dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.
• Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
• În cazul, în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor.
• Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.


• În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, astfel este necesar să vă păstraţi calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

(SURSĂ: IPJ Hunedoara)

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Calin Petru Marian: Siguranța oamenilor este pe primul loc și cred cu tărie că acest demers va descuraja escaladarea fenomenelor de infracționalitate

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat o întâlnire cu șefii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Hunedoara. Tema întâlnirii a fost intensificarea acțiunilor de patrulare în Valea Jiului, ca răspuns solicitării primarului Municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. Acesta din urmă a solicitat sprijinul Prefecturii pentru a se lua măsuri de restabilire a climatului de liniște și siguranță în localitate. Echipele mixte formate din personalul specializat din […]

todayianuarie 27, 2023 29

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%