Actualitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoarab reunit azi la Prefectură

todayiunie 25, 2023 22

Background
share close

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, prefectul Călin Petru Marian a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara. Dimineața a  început cu întâlnirea dintre prefect și președinții Comitetelor locale pentru situații de urgență din fiecare unitate administrativ teritorială afectată de inundații.

Au fost analizate și adoptate măsurile ce se impun ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate la nivel județului Hunedoara.

„Facem tot ce este nevoie pentru ca hunedorenii afectați de fenomenele meteorologice periculoase să fie în siguranță! În această dimineață, am convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara. Este extrem de important să ne organizăm cât mai rapid pentru a remedia problemele din localitățile afectate de inundații. Ieri, alături de comandantul ISU Hunedoara, Alin Nasta, am fost în teritoriu pentru a gestiona și monitoriza fiecare situație chiar de la fața locului. Cel mai important este să rezolvăm problemele de infrastructură care pun în pericol circulația rutieră și cele legate de întreruperea curentului electric. Avem un număr de 170 de gospodării afectate și am solicitat să ne fie comunicate toate rapoartele operative de către Comitete locale de situații de urgență, într-un termen cât mai scurt. Ceea ce vreau să evidențiez este faptul că trebuie să fim operativi, trebuie să lucrăm împreună pentru a soluționa aceste situații neplăcute. Am văzut oameni care au plâns, am văzut oameni care s-au temut că vor rămâne fără acoperiș deasupra capului, am văzut părinți și bătrâni descurajați. Este nevoie să fim alături de ei și să îi sprijinim în aceste situații delicate. Doresc să le transmit cetățenilor că pericolul a fost depășit, dar în cazul în care vor mai exista asemenea situații, îi rog să semnaleze orice problemă la numărul de telefon 112. I.S.U. Hunedoara este extrem de bine organizat, prompt și dedicat fiecărui om. Salvatorii I.S.U sunt eroii noștri și le mulțumesc pentru tot ce fac în astfel de situații. La fiecare misiune pe care o îndeplinesc, văd cum dau totul pentru oameni. Sunt de mai bine 24 de ore la datorie și acționează în continuare pentru ca nicio persoană să nu mai fie în pericol. În acest moment se află în teren echipe mixte formate din personalul specializat I.S.U și jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Județean Decebal Hunedoara, pregătiți să intervină în orice moment.”

 

La nivelul judetului s-au înregistrat urmatoarele evenimente ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase:

1.Localități afectate: 30

2. Drumuri naționale afectate – 2 – D.N. 74 , DN 7

2.Drumuri județene blocate – 4 – DJ 687 J,

DJ 687 K, DJ 687 F

3.Drumuri comunale blocate – 3, – DC 103 A, DC 115 A, D.C.15

4.Anexe gospodăresti afectate: aproximativ 170

5.Personal și tehnică de intervenție:

112 cadre militare, 19 autospeciale de interventie, 5 motopompe remorcabile, 13 motopompe transportabile

6. Localități fără curent electric: 15

7. Persoane evacuate: 23 (13 bărbați, 8 femei, 3 minori).

Din fericire, nu au fost înregistrate victime!

 

Galerie foto:

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Beat fiind, un șofer de 22 de ani s-a izbit cu mașina în sediul unei bănci

Tânăr de 22 de ani beat criță a intrat cu mașina în sediul unei bănci în Petroșani. 1,09 mg/l atât a arătat testul cu aparatul etilotest efectuat tânărului de către polițiștii sosiți la fața locului. La cei 22 de ani s-a ales cu dosar penal pentru  conducere sub influența alcoolului. Surse locale spun că mașina ar aparține unor rude ale celebrului manelist, Nicolae Guță. "La data de 25 iunie 2023, […]

todayiunie 25, 2023 286

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%