Actualitate

Comuna Șoimuș este punct de reper în turismul hunedorean

todayaprilie 7, 2023 219 1

Background
share close

Comuna Șoimuș este punct de reper în turismul hunedorean. Geografia locului, permite călătoria cu vaporașul și acest lucru minor ar zice cârcotașii, pune pe harta turismului comuna Șoimuș aflată in imediata vecinătate a municipiului Deva. Unicitatea peisajelor, fauna deosebită, poveștile locului atrag turiști interesați să adune în cutia amintirilor locuri ce merită vizitate.

 Aflată în vecinătatea municipiului Deva, comuna Șoimuș a cunoscut o creștere a numărului de turiști care vizitează localitatea din pricina principalei atracții turistice: plimbările cu vaporașul pe apele line ale Mureșului.

Această activitate a fost întreruptă după inundațiile devastatoare din 1975, însă a fost reluată în 2022, în scop turistic, după achiziția vaporașului „Stelar” cumpărat la Tulcea.

 

Numărul mare de solicitări și din dorința de a fi inclus obiectivul turistic, în circuitul autocarelor ce tranziteazã județul Hunedoara, s-a trecut la achiziționarea unui al doilea vaporaș. Săptămâna aceasta, ” Stelar 2″ a fost adus de la Orșova, iar plata celor 24.000 de euro a fost asigurată prin autofinanțare, după cum ne-a explicat primarul comunei Șoimuș, Mihai Irimie, prin intermediul firmei care gestionează activitatea vaporașelor.

 

De la 1 mai, turiștii vor avea acces la o vizită pe Mureș, între localitățile Mintia și Hărău, cu plecare de la Șoimuș și în noua ambarcațiune ce are la dispoziție 40 de locuri. Programul de vizită va fi zilnic, după cum urmează:

  • 1 mai -1 iulie: 9:00- 20:00;
  • 1 iulie- 1 septembrie: 9:00- 22:00.

Tariful anunțat este de 30 de lei pentru adulți și de 15 lei pentru copii, excepție fac doar copiii până la 6 ani.

Turiștii, amatori de fotografie, vor avea ocazia să surprindă peisaje minunate și poate chiar să se întâlnească cu familia de castori care s-a stabilit în această zonă. Nelipsite vor fi poveștile locului, care vor transforma călătoria într-o adevărată lecție de istorie.

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Reabilitarea drumurilor comunei Șoimuș o garanție a administrației după semnarea contractului la Ministerul Dezvoltării

Proiectul pentru reabilitarea drumurilor din comuna Șoimuș a fost semnat vineri, la Ministerul Dezvoltării. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Irimie a declarat că „după finalizarea rețelelor de apă și canalizare, urmează reabilitarea infrastructurii rutiere." Proiectul semnat prin Programul "Anghel Saligny " este în valoare de 3 milioane de euro și speranța primarului din Șoimuș este să înceapă cât mai repede cu putință de îndată ce va fi finalizată licitația. "Astăzi am […]

todayaprilie 7, 2023 16

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%