Actualitate

Comunicat de presă- Hunedorenii nu trebuie să plătească greșelile PSD – ului!

todayianuarie 16, 2023 148

Background
share close

Comunicat de presă

 

Hunedorenii nu trebuie să plătească greșelile PSD-ului!

 

 

 

La sfârșitul săptămânii trecute, Tribunalul București a admis  în parte contestația formulată de către societatea Brai-Cata, în urma deciziei ADI Deșeuri de atribuire a contractului pentru salubrizarea Zonei 3 către operatorul Supercom. Tribunalul București a constatat nulitatea procedurilor de achiziție publică și a dispus ca prezentul contract să aibă termen de execuție până în luna mai a acestui an și nu în luna octombrie, cum era inițial prevăzut. Mai mult decât atât, magistrații au hotărât aplicarea unei amenzi judiciare de un milion de lei celor de la ADI Deșeuri.

 

Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara consideră că suma de un milion de lei aplicată de instanță drept amendă judiciară, în cazul în care va rămâne definitivă, trebuie plătită de cei care au greșit!

 

Nu suntem și nu vom fi de acord ca acești bani să fie achitați de către unitățile administrativ – teritoriale, doar pentru că au câte un reprezentat în ADI Deșeuri, și în niciun caz nu trebuie ca oamenii să achite amenda judiciară, rezultatul incompetenței crase a pesediștilor. Amenda trebuie asumată și achitată de cei care au greșit.

 

Biroul Politic Județean al PNL Hunedoara atrage atenția că situația este extrem de gravă și trebuie tratată cu maximă seriozitate de toți factorii direct implicați.

 

Acum avem în zona 3 și în curând și în zonele 1 și 2 un operator ales prin negociere directă fără publicare. Această procedură (declarata ilegală de instanță) este una temporară. Considerăm că ADI Deșeuri a avut suficient timp să pregătească caietele de sarcini pentru o licitație competitivă, care să garanteze operatori serioși. Liberalii hunedoreni vor cere și vor vota un calendar foarte strâns al elaborării documentelor necesare demarării licitațiilor.

 

Totodată, reprezentanții PNL în ADI vor solicita efectuarea unui audit extern, efectuat de un specialist neutru, pentru a clarifica unde s-au dus banii hunedorenilor și dacă legile țării au fost respectate. Cine a greșit, trebuie să răspundă!

 

Biroul de presă

PNL Filiala Hunedoara

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Bănci noi pentru școlarii din satul Bobâlna, comuna Rapoltu-Mare

La început de an, copii ai școlii din Bobâlna, comuna Rapoltu-Mare se bucură de băncuțe noi. Începând de azi ele sunt disponibile pentru ca cei mici să se bucure de condiții decente la școală. Totul a fost posibil prin implicarea Asociației Ioan și Iosif Lăscău-Feredee Bobâlna care cu ajutorul donațiilor oamenilor de bine din comuna Rapoltu-Mare  și nu numai, a adunat suficiente fonduri pentru a fi investiți în educație.   […]

todayianuarie 16, 2023 517

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%