Actualitate

Concert la pian „Everest Dream” la Deva

todayoctombrie 4, 2023 67

Background
share close

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva vă invită în data de 28 octombrie 2023, începând cu ora 19:00, în Sala Mare a Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean”, la un concert la pian, intitulat „Everest Dream”.

Pianistul orădean Thurzo Zoltan, deţinător a două titluri mondiale „Guinness World Records” va susține concertul într-o atmosferă atipică, cu show de lumini, piese interpretate și improvizate live, atât în întuneric, în iluminare specială, la lumina lumânărilor, cât și în plină lumină în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

În data de 13 iunie 2022, în Nepal, la tabăra de bază de pe Muntele Everest, pianistul orădean Thurzo Zoltan a susținut concertul de pian intitulat „HYMN ON HIGH” la o altitudine de 5325,77 metri și a durat 132 de minute, timp în care a cântat 37 de piese de muzică clasică, precum și imnurile a 25 de națiuni diferite: România, Statele Unite ale Americii, Anglia, Franța, Elveția, Italia, Austria, Germania, Ucraina, Slovacia, Ungaria, Portugalia, Norvegia, Danemarca, Suedia, Polonia, Croația, Spania, Slovenia, Finlanda, Emiratele Araba Unite, Japonia, Nepal și Rusia.

În perioada 19-25 septembrie, la Oradea, el a doborât cu succes recordul mondial Guinness pentru „Cel mai lung maraton de pian din lume”, ajungând astfel și cel mai bun performer la această categorie.

Concertul de la Deva va avea în program lucrări de: Anton Pann, George Enescu, Fr. Chopin, Franz Liszt, J.S.Bach, Hans Zimmer, Jule Styne, S.Rachmaninov, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Frank Sinatra, Zoltán Kodály, Vasily Prisovsky, George Gershwin, Serge Bortkiewicz, Fabrizio Calligairs, Leslie Bricusse, Keith Jarrett, John Lennon, Paul McCartney, Joseph Kosma, Henri Mancini, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Dooley Wilson, și jazz standards.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sursă: Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Mâine, 5 octombrie o echipă a Centrului de Transfuzie Sanguină se va afla la Orăștie

  Joi, 5 octombrie, Centrul de Transfuzie Deva se va regăsi la Orăștie. O echipa de profesioniști în sănătate se vor afla la sediul Protopopiatului, unde se va desfășura o campanie de donare de sânge. Cei care doresc să doneze o vor putea face în Orăștie, Piața Victoriei nr. 9, între orele 9-13 . Sângele este cel mai prețios dar pe care o persoană îl poate oferi unei alte persoane […]

todayoctombrie 4, 2023 66

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%