Diverse

Concursul de șah Cupa Palia Orăștie, ediția I a reunit 71 de participanți

todaynoiembrie 18, 2023 225

Background
share close

 

Sâmbătă, 18 noiembrie 2023, Curtea Leilor a avut loc prima ediție a Concursului de Șah Palia din Orăștie. Din diferite orașe ale țării, s-au reunit 70 de participanți de toate vârstele la concursul organizat de Clubul de Șah Mentor din Orăștie.

Jucători din Alba-Iulia, București, Cugir, Deva, Petroșani, Sibiu, Timișoara, Turda și Vulcan, inclusiv reprezentanți din loturile de pregătire naționale ale României au onorat cu prezența prima ediție a Cupei Palia.

Astfel orașul Paliei revine pe harta competițiilor sportului minții, acest concurs aflându-se sub tutela Federației Române de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah).

Mihai Iosif, mentorul Clubului Șah Mentor a declarat în exclusivitate pentru Radio Color:

„Am fost plăcut surprins de masiva participare deși suntem la prima ediție. Totul s-a desfășurat în spiritul specific sportului minții. Toți participanții au remarcat condițiile asigurate de partenerii noștri, Restaurantul Curtea Leilor. 

Întrebat, care este importanța șahului în dezvoltarea minții și personalității pasionaților de acest sport, Liviu Antal, arbitru de șah ne-a mărturisit următoarele:

„În ziua de astăzi, dezvoltă inteligența copiilor și mai mult reprezintă un antidot pentru modul de gândire bazat pe căutare telefon, calculator, rețele sociale, dezvoltând gândirea profundă a celor care îl practică. din acest motiv este foarte actual, astăzi, fiind un sport de masă, creează premisele pentru marea performanță. La nivel internațional, echipa României face parte din elita șahului mondial. La seniori, avem 3 jucători în primii 100 de jucători la nivel mondial. Ne bucurăm că Orăștia a revenit pe harta șahului național.”

 

Curtea Leilor- gazdă a evenimentului organizat la Orăștie

Participanții la concurs au fost plăcut impresionați de locația aleasă de organizator, Clubul de Șah Mentor Orăștie care a chemat în parteneriat Curtea Leilor, restaurant de renume din orașul Paliei. Adelina Cimporescu, specialist relații publice Curtea Leilor, a explicat de ce firma se implică în proiectele sportive și culturale ale municipiului:

„Ca partener al acestui turneu captivant de șah, am căutat să venim în sprijinul participanților și a organizatorilor, oferindu-le un spațiu distins, potrivit sportului minții și bineînțeles, deliciile noastre culinare cu care în mod obișnuit răsfățăm pe cei care ne calcă pragul. Totodată, prin această colaborare, dorim să participăm la promovarea și dezvoltarea acestui sport nobil care îmbină inteligența cu strategia. Este important pentru noi, deoarece în aceste vremuri dificile este esențial ca entitățile private să susțină aceste inițiative sportive sau culturale. Avem întotdeauna o deschidere înspre aceste acțiuni, fiind partea noastră de contribuție față de comunitatea din care facem parte.”

 

Clasamentul la finalul primei ediții arată astfel:

 

Galerie foto:

 

Cosmina Prața

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

„Împreună pentru Dănuț”. Unim inimi, mâini și voci pentru a ține speranța vie.

Daniel Paraschiv sau Dănuț cum îi spun prietenii este un tânăr de 23 de ani a cărui viață a intrat în impas pe 6 august 2021. Într-o zi fatidică, a ajuns la urgență în Deva unde i s-a pus eticheta de „drogat” și a fost uitat pe un pat de spital. Părinților li s-a răspuns „s-a drogat, dar până diseară îi trece si vine acasă”. Au urmat ceasuri cu gânduri […]

todaynoiembrie 18, 2023 1034

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%