Actualitate

Conferința Națională a Centrelor Județene de Excelență

todayoctombrie 25, 2022 187

Background
share close

Cine cauta perfecțiunea, obține excelența”( Jori Cazilhac)

În perioada 21-22 octombrie 2022, s-a desfășurat, la Sibiu, ediția I a Conferinței Naționale a Centrelor Județene de Excelență, unități conexe ale Ministerului Educației, înființate conform OMEC 5956/2020 și funcționând cu respectarea prevederilor Ordinului MEC nr. 5562/2020 (Regulamentul de organizare și funcționare a centrelor județene de excelență/ Centrului Municipiului București de Excelență)

La conferință au participat 33 directori și reprezentanți ai centrelor  județene de excelență din 29 județe, scopul evenimentului fiind crearea un cadru de colaborare și cooperare între aceste instituții, pentru realizarea cu succes a misiunii comune, aceea de a asigura condițiile pentru selecția, pregătirea susținerea și motivarea copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte. Mihaela Seușan, director CEX Sibiu, a fost inițiatorul acestui eveniment, organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga”, Palatul Copiilor din Sibiu și Asociația ECCE Educația.

Județul Hunedoara a fost reprezentat de directorul Centrului Județean de Excelență Hunedoara, Vlad Cristina, ca apreciază acest demers ca fiind “o oportunitate de a împărtășii experiența proprie referitoare la selecția și pregătirea elevilor, de a identifica problemele comune și de a utiliza bunele practici dezvoltate cu această ocazie”.

S-au planificat activități precum: lucru în echipe care să contribuie la îmbunătățirea programelor de studiu la fiecare disciplină din ofertele educaționale ale centrelor, dezvoltarea unui BiblioNet, crearea unei reviste online, desfășurarea de activități în parteneriat educațional și, nu în ultimul rând, informarea Ministerului Educației referitor la concluziile agreate de comun acord și aspectele care necesită intervenția specializată a factorilor decidenți.

Toți participanții au avut convingerea că, împreună, vor reuși să ofere tuturor elevelor înscrise / elevilor înscriși la cursurile centrelor de excelență din județele pe care le reprezentă, un curriculum modern, flexibil, contexte de învățare activă și personalizată, în funcție de nevoile și aspirațiile acestora.

Totodată, și-au exprimat încrederea în autoritățile centrale, în sensul găsirii unor soluții viabile pentru îmbunătățirea cadrului legal de funcționare a Centrelor Județene de Excelență, astfel încât să poată susține zecile miile de copii înscriși la programele de pregătire, pentru a parcurge drumul greu, dar frumos al performanței.

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Curs de coafor la Agenția de șomaj Orăștie

Programe de formare profesională organizate de AJOFM Hunedoara în luna noiembrie 2022 AJOFM Hunedoara prognozează pentru luna noiembrie 2022 organizarea a 9 programe de formare profesională pentru şomerii şi persoanele în căutarea unui loc de muncă. Coafor – 360 ore - Locaţia de desfăşurare: Orăștie Competențe digitale – 90 ore - Locaţia de desfăşurare: Brad Infirmieră – 195 ore - Locaţia de desfăşurare: Petroșani Agent de securitate – 360 ore - […]

todayoctombrie 25, 2022 379 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%