Actualitate

Consultaţii medicale gratuite pentru locuitorii comunei Romos

todaynoiembrie 3, 2021 553 1

Background
share close

Primăria Romos preocupată de sănătatea locuitorilor

Primăria Comunei Romos, alături de Asociaţia Salvital Hunedoara organizează o acţiune de evaluare a sănătăţii pentru romosani.

Locuitorii comunei sunt invitaţi joi, 4 noiembrie 2021, de la ora 10, la Căminul Cultural din satul Romos, unde vor putea beneficia de consultaţii medicale gratuite, prin sistemul de telemedicină şi teleconsultaţii.

Sursa foto: Salvital Hunedoara

Evaluarea stării de sănătate va consta în identificarea problemelor cardio prin efectuarea unei electrodiagrame EKG, identificare probleme pulmonare prin spirometrie, măsurarea glicemiei, a temperaturii şi a tensiunii arteriale, efectuare INR – probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante.

Persoanele prezente trebuie să aibă asupra lor doar actul de identitate.

Primarul comunei Romos, Mihaiela Csatlos (foto) spune că astfel de acţiuni sunt binevenite şi că oamenii din comună ar trebui să profite din plin de astfel de oportunităţi, un set de analize de acest gen, implicând costuri mari în alte condiţii şi mult timp pierdut.

Pentru persoanele nevaccinate/fără test/netrecute prin boală, procedurile de telemedicină se vor efectua în ambulanța cu care paramedicii vor veni în comună, aşadar nu există constrângerea certificatului verde.

O problemă la nivel naţional. România tratează, nu previne

Medicii spun că țara noastră tratează, și nu previne.

Românii recunosc că ajung la medic doar după ce se îmbolnăvesc. Nu sunt educați să facă altfel. În același timp, eterna lipsă a banilor din Sănătate îi descurajează. Doar 1,4% din bugetul domeniului reprezintă cheltuieli pentru măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor.

Medicii spun că este necesar cel puțin un control anual, însoțit de analize. Fondurile alocate de stat pentru acestea se epuizează însă în câteva zile. În laboratoarele private, costă cel puțin 150 de lei.

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Tăieri ilegale. Aurul verde face cu ochiul şi firmelor din Orăştie

Controale la firmele din Orăştie şi Orăştioara de Sus S-a discutat intens în ultimii ani pe tema tăierilor ilegale, un fenomen în continuă dezvoltare care produce daune inestimabile pentru mediul înconjurător. Şi la Orăştie există firme care nu fac excepţie şi pun drujbele la treabă mai mult decât este cazul. Spun asta poliţiştii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, care alături de reprezentanţii Gărzii Forestiere Timisoara au efectuat controale la firmele […]

todayoctombrie 23, 2021 896

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%