Actualitate

Continuă lucrările la Casa de Cultură

todayiulie 5, 2022 169 1

Background
share close

Continuăm lucrările la proiectul ”Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură ”Alexandru Grozuţă”, transformarea acesteia în Centru Cultural multifuncţional și reabilitarea străzii Dacilor, în municipiul Orăștie ”PARTENERIAT ÎNTRE: U.A.T ORĂȘTIE, ÎN CALITATE DE LIDER DE PARTENERIAT ȘI U.A.T HUNEDOARA, ÎN CALITATE DE PARTENER.

Obiectivele proiectului:
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității vieții populației din municipiul Orăștie prin îmbunătățirea ofertei culturale, precum și modernizarea spațiilor publice urbanedin oraș.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele:

1. Modernizarea și dotarea Casei de Cultură si transformarea acesteia in Centru CulturalMultifuncțional
2. Îmbunătățirea accesibilității, atractivității și calității mediului urban
3. Dezvoltarea socio-economică a localității ca urmare a creșterii afluxului numărului deturiști
4. Construirea unei săli de spectacole multifuncționale

Principalele lucrări executate:
● S-a efectuat demolarea completa a tronsonului 3 unde se va realiza o nouă construcțiecu volumetrie si funcționalitate modificată, care sa îndeplinească în totalitate cerințele funcționale pentru o sală de spectacole modernă, în paralel cu îndeplinirea cerințelor actuale de rezistență și stabilitate pentru astfel de construcții publice.
● La fațada principală (doar aceasta intră în categoria construcțiilor monument istoric), s-au executat lucrări la soclu îndepărtându-se tencuiala cu mozaic existentă pentru lucrări de hidroizolații.
● Îmbunătățirea legăturii între pereții longitudinali și transversali cu plase de armatură pe cele două fețe, amplasate în zonele de intersecție și ramificație a pereților; ● Injectarea fisurilor din pereții portanți și consolidarea locală în lungul fisurii cu plase de armatură înglobate în tencuială pe ambele fețe ale pereților;
● În toate spațiile, la corpul existent, pereții sunt finisați cu tencuieli drișcuite, glet și ipsos.
● Decopertarea locală a tencuielii interioare a pereților parterului și etajului, curățarea rosturilor, refacerea tencuielii.
● Se execută lucrări de pozare la coloanele de alimentare cu curenți slabi și curenți tari spre locația tablourilor de distribuție
● S-a evacuat stratul de umplutură din nisip de pe podina inferioară și superioară a planșeului

Valoarea totală a proiectului: 32.029.195,29 lei, din care Contribuţia Uniunii Europene:19.794.374,99 lei”

Primarul Orăștiei- Balan Ovidiu Laurențiu

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Spune NU drogurilor în Geoagiu Băi

Acțiune antidrog în stațiunea Geoagiu Băi Turiştii aflați în staţiunea Geoagiu Băi şi personalul unităţilor de alimentaţie publică au primit vizita polițiștilor, a jandarmilor și a celor de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (C.P.E.C.A.) Hunedoara. A fost o acțiune de informare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și alcool, în cadrul unei acțiuni de informare, sensibilizare și conștientizare a populaţiei. ”Acţiunea a avut drept […]

todayiulie 5, 2022 540

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%