Actualitate

Copii pentru viitor

todayseptembrie 20, 2022 88 1

Background
share close

La Simeria, 25 de copii al căror destin se poate schimba prin educație
Sub aspectul conștientizării importanței sprijinului extrașcolar, în procesul educațional, Asociația „Copii pentru Viitor” a demarat , din această toamnă proiectul After School, în Simeria. 25 de copii din Simeria și împrejurimi sunt cuprinși în acest proiect și vor beneficia de ajutor în realizarea temelor, într-un mediu adecvat, la sediul DAS din Simeria.


Cornelia Cucuruz, profesor de engleză-franceză este coordonatorul local al proiectului demarat la Simeria, cu ajutorul Asociației „Copii pentru Viitor”, reprezentată de Anca Iordănescu. Într-un scurt interviu, dumneai ne-a răspuns câtorva întrebări:
Radio Color -Care a fost motivul pentru demararea acestui proiect?


Cornelia Cucuruz -Proiectul a început pentru a continua cursurile de vară desfășurate în acest an la Școala de Vară din Simeria . Acești copii, chiar aveau nevoie de un astfel de sprijin, pentru că educația e singura cale prin care un om crește.
RC- Știm că proiectul se desfășoară la sediul DAS Simeria , care au fost criteriile pe baza cărora au fost selecționați copiii?
Cornelia Cucuruz -Toți copiii participanți la cursurile școlii de vară și în cadrul proiectului After School sunt copii asistați social, copii pentru care orice ajutor de acest gen este binevenit! Acesta a fost pricipalul criteriu, pe baza căruia au fost selecționați copiii.Țin să mulțumesc pe această cale , conducerii DAS Simeria care se implică, în mod activ, în acest proiect , aducând copii inclusiv din Bârcea Mare.
RC- Ce primesc copiii când vin la cursuri?
– Pe lângă toată atenția mea care se răsfrânge direct asupra lor, toți copiii primesc sprijin în realizarea temelor de clasă, iar ajutorul este completat cu pachete care conțin dulciuri, produse de igienă personală, rechizite din partea Asociației „Copii pentru Viitor”, în sprijinul căreia vine și contribuția firmei de curierat Curiera.ro, iar la sârșitul fiecărei zile, o masă caldă, din partea DAS Simeria.
RC -Câte mâini ajută copiii?
Cornelia Cucuruz – Cu regret în suflet, pot să vă spun că pe lângă voluntarii de la LIONS, sunt singura care se ocupă la nivel local, în ceea ce privește realizarea temelor și a activităților legate de școală. Pe această cale , aș dori să fac un apel către oameni cu suflet, profesori , în special de matematică , fiind un domeniu sensibil și de mare importanță în parcursul școlar, să se alăture nouă pentru că doar picătură cu picătură , împreună putem schimba destinul acestor copii. E un apel și în același timp o invitație de a ne aminti să fim oameni, pentru că în ziua de azi „a fi OM e lucru mare” ! Nimeni nu se educă singur, la fel cum toate devin realitate prin oameni și eu cred în oameni.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Încep anchetele de circulație Origine – Destinație

În zilele de 21 septembrie, 28 septembrie, 12 octombrie și 26 octombrie 2022 în intervalele orare 08:00 - 12:00 și 14:00 - 18:00, pe drumurile naționale se vor desfășura anchetele de circulație Origine - Destinație conform cu Instrucțiunile tehnice privind organizarea și efectuarea anchetelor de circulație Origine – Destinație. Studiul este coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică și constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, […]

todayseptembrie 20, 2022 21

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%