Actualitate

Crăișorul Munților, omagiat la Țebea

todayseptembrie 6, 2022 52

Background
share close

La 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu, Panteonul Moților de la Țebea va deveni din nou loc de reculegere și comemorare a memoriei Crăișorului Munților.

Autoritățile județene au pregătit, anul acesta, un program complex, care va cuprinde atât ziua de sâmbătă, cât și pe cea de duminică.
Sâmbătă, Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, împreună cu Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Nestor și un sobor de Arhierei și preoți, vor oficia slujba de sfințire a noii picturi a Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” de la Țebea, comuna Baia de Criș.

Duminică, începând cu ora 10:30 va avea loc ceremonialul militar, în cadrul căruia se va desfășura ceremonialul de depunere de coroane. În cadrul acestuia se vor desfășura două evenimente artistice, în cinstea eroului nostru național Avram Iancu, dar și alocuțiunile Prim-Ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă și a Primarului comunei Baia de Criș, Mihaiu Gorcea.

 

De asemenea, duminică, începând cu ora 14:30 se va desfășura spectacolul folcloric pe scena din Țebea.
Ceremonialul militar este organizat de către Instituția Prefectului Județul Hunedoara, împreună cu Batalionul 26 Cercetare Supraveghere Montană “Avram Iancu” din Brad.

“Spiritul nostru patriotic este o mândrie pentru noi, toți românii, dar în special pentru noi, locuitorii Țării Zarandului, care ne-am născut și am copilărit aici. Vă îndemn, dragi români, să veniți la Țebea cu mic, cu mare. Vă spun asta din suflet, din sufletul și spiritul de moț pe care îl am. Vă așteptăm la Țebea!”, a transmis Prefectul Județului Călin Petru Marian.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

ApaProd majorează tarifele la apă și canalizare din data de 15 septembrie

  Abonații Apa Prod Deva, societate aflată în directa subordine a Consiliului Județean Hunedoara, vor fi nevoiți să plătească facturi majorate la apă și canalizare, începând cu data de 15 septembrie. După modelul deja implementat de ApaServ Valea Jiului SA, aflată tot în subordinea CJ Hunedoara, managementul PSD al ApaProd Deva susține că majorarea are la bază contractul pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă, pe care însă abia ce […]

todayseptembrie 3, 2022 1000 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%