Actualitate

Creșă nouă la Orăștie

todayseptembrie 8, 2022 81

Background
share close

 

Contracte de finanțare semnate pentru trei creșe din județ

Orăștie, Deva și Petroșani sunt cele trei localități din județul Hunedoara pentru care s-a acordat deja finanțare în vederea construirii de creșe moderne, prietenoase cu mediu.

Ministerul Dezvoltării, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, va construi în total 124 de creșe noi, care vor asigura 7.450 de locuri suplimentare în creșele de stat pentru cei mici. Au fost semnate contractele de finanțare pentru primele 64, iar trei dintre acestea sunt din județul Hunedoara.
Astfel, la Orăștie și în Petroșani va fi construită câte o creșă mica, valoarea finanțării fiind de 11,886,810.72 lei, în timp ce în Deva se va construi o creșă mare, în valoare de 21,667,344.35 lei.
Noile creșe, construite după proiectul-tip al ministerului, vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Clădirile vor fi dotate cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Mesajul deputatului hunedorean Vetuța Stănescu la început de an școlar

  “Începutul anului școlar este un moment încărcat de multă emoție și bucuria revederii, atât pentru elevi, cât și pentru părinții acestora, dar și pentru cadrele didactice, acești oameni dedicați care plămădesc caractere, formează competențe și care pun bazele generațiilor de mâine. Știu că urmează un an plin de provocări, un an care va sta sub semnul schimbării, dar îmi exprim convingerea că elevii noștri vor avea parte de un […]

todayseptembrie 7, 2022 94

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%