Actualitate

Cu cât crește punctul de pensie. Primul ministru a anunțat decizia!

todaynoiembrie 21, 2022 115 1

Background
share close

În ședința Coaliției de guvernare, care a avut loc în această seară, s-a luat decizia privind creșterea pensiilor.

Primul-ministru Nicolae Ionel Ciucă a anunțat că, pentru pensiile pe contributivitate, s-a decis creșterea punctului de pensie cu 12,5% începând cu data de 1 ianuarie 2023. Noua valoare a acestuia va fi, astfel, de 1.784 de lei.

Și nu sunt singurele măsuri stabilite.

Anul viitor vom continua acordarea unui sprijin țintit pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:

1.000 de lei pentru pensiile sub 1.500 de lei, 800 de lei pentru pensiile între 1.501 și 2.000 lei, respectiv 600 de lei pentru pensiile între 2.001 și 3.000 de lei. Sumele vor fi împărțite în două tranșe care se vor acorda semestrial pe parcursul anului 2023.

Persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor primi și anul viitor voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului.

Vom acorda un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Această sumă va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din iarna aceasta și din iarna viitoare.

Am convenit, de asemenea, ca alocațiile de stat pentru copii să fie actualizate cu rata inflației, persoanele cu handicap să primească o a treisprezecea indemnizație, iar indemnizațiile pentru veteranii și văduvele de război să fie actualizate cu rata inflației, începând din 2018, însemnând o creștere totală de aproximativ 30 de procente.

Perioada pe care o traversăm este una marcată de multiple crize la nivel mondial și trebuie să asigurăm o amortizare a efectelor generate de inflația crescută. De aceea, PNL s-a opus ferm unor creșteri mai mici de 15% și a obținut în negocieri creșteri totale care depășesc 15,8%”, a declarat la finalul ședinței premierul Nicolae Ionel Ciucă. 

Carmen PREDA 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Veniturile realizate din Facebook și Instagram intră sub lupa Fiscului

Cu scopul de a mări încasările statului și de a echilibra balanța dintre economia reală și economia neagră, Agenția Națională de Administrare Fiscală a început utilizarea de programe prin care pot accesa informațiile legate de veniturile utilizatorilor de rețele sociale. Până acum au fost efectuate verificări în baza acestor informații, în cazul a 128 de persoane fizice. Pentru 58 dintre acestea au fost emise decizii de impunere pentru plata aferentă […]

todaynoiembrie 21, 2022 247 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%