Actualitate

Cum să-ți dai singur, șah-mat? Răspunsul se pare că îl știe Bedea

todayiulie 16, 2023 2489 1

Background
share close

Într-adevăr,  când te așezi în fața tablei de șah, uneori, niște cunoștințe în plus, nu sunt suficiente pentru a duce o partidă până la capăt. Diferența o face răbdarea  si capacitatea de a asculta. Acestea două, combinate cu „a ști”, te pot ajuta să te faci înțeles. 

La Simeria, însă acestea două, răbdarea și capacitatea de a asculta nu sunt cele mai mari atuuri ale primarului Iulius Bedea. O spun oamenii cu care ar trebui să facă echipă lucrând în interesul cetățenilor, dar și oamenii care au dorit o schimbare și, mai ales, aveau încredere.

Azi, vom aduce la lumină una din piesele cheie ale jocului de șah: Ramona Ardelean. Cine este? Simplu: administratorul public al orașului Simeria.  A intrat în primăria Simeria, în 2020, ca „omul lui Bedea” fiind numită în funcția de administrator public de însuși primarul care câștiga alegerile electorale pe un val de încredere și dorință de schimbare din partea simerienilor. Zis și făcut. În scurt timp, totuși, câștigă încrederea oamenilor din primărie, dar apare conflictul care a dus la ceea ce e deja cunoscut atât de simerieni, cât și de instanța de judecată. Obiectul care a stârnit conflictul este încă pe rol, dar, într-unul din procese, Ramona Ardelean a câștigat în 12.07.2023, prin decizia Curții de Apel Alba Iulia.

Joi, 13 iulie 2023, revine la muncă unde i se comunică verbal, în scris și pe email că, din următoarea zi, trebuie să-și desfășoare activitatea timp de 60 de zile la platforma de gunoi de pe strada Streiului din Simeria. Ramona Ardelean declară că „delegarea” primită recent  a fost făcută în baza unui ordin de deplasare, document nelegal întocmit și prin intermediul căruia nu i se poate modifica locul de muncă.

 Iată care este punctul său de vedere referitor la noua situație „incendiară” din cadrul primăriei Simeria, transmis într-un mesaj:

„Părerea mea este că prin toate aceste acțiuni abuzive, primarul încearcă să construiască un climat nefavorabil prin care să mă determine să renunț și să îmi dau demisia din funcția de administrator public. 

Indiferent de toate comentariile care există în spațiul public cu privire la faptul că nu renunț la acest post datorită banilor sau a altor interese ascunse, vă spun că realitatea este alta. Nu pot renunța datorită modului mârșav și nedrept prin care s-a încercat și se încearcă și în continuare să se debaraseze de mine și pentru că o renunțare din partea mea ar fi să recunosc că accept și sunt de acord cu această abordare nelegală și nedreaptă. Aș fi putut fi convinsă sa renunț dacă înainte de a fi începută această persecuție cu privire la persoana mea să fi avut o discuție sinceră și corectă, ceea ce nu s-a întâmplat la fel cum am crezut eu că am discutat la momentul când mi s-a propus această funcție și eu am acceptat. Pentru că eu, la fel ca mulți membrii ai echipei care am participat în campania electorală alături de actualul primar, am crezut în discursurile de campanie, am dorit ca și prin munca mea să ajut să se facă lucruri bune și frumoase pentru Simeria, acesta fiind locul unde m-am născut, crescut și în care trăiesc împreună cu familia mea. Eu pot să spun în acest moment că nu voi renunța, deoarece pot spune că pe toată perioada în care am fost lăsată mi-am îndeplinit sarcinile de serviciu onorabil, m-am implicat activ în toate activitățile unde mi-a fost cerut ajutorul, aceste lucruri putând fi confirmate de toți colegii din primărie și din structurile subordonate consiliului local și referitor la modul în care am fost eliberată din funcție am încredere că justiția va face dreptate. Pentru că din păcate a trebuit să ajung la a-mi căuta dreptatea pe calea justiției, dar doar după ce mi-am dat seama că nu mai există nicio altă soluție prin care să îmi caut dreptatea. Ce urmează? Probabil și mai multă presiune din partea primarului pentru mă determina să plec, încercarea de marginalizare a mea în raport cu colectivul în care îmi desfășor activitatea, alte încercări de a mă da afară, denigrarea mea de pe conturi de Facebook false sau nu și tot felul de alte abuzuri.

 

Am atașat în acest articol, și imagini cu documente puse la dispoziție de Ramona Ardelean, care vin și susțin cele declarate de administratorul public al orașului Simeria.

Ce se va întâmpla de mâine? E o necunoscută. Pe surse, altele decât Ramona Ardelean,  am aflat că urmează cel puțin un control din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, că s-a depus plângere la DNA, împotriva primarului Iulius Bedea, că autoritățile județene sunt, din nou, în alertă pentru a fi verificată situația complicată în care se face administrație publică în Primăria Simeria.

Până la încheierea acestui articol, primarul orașului Simeria nu a răspuns apelului nostru telefonic.

Totuși, pe tabla de șah, regele niciodată nu are autonomia de mișcare a reginei, el  se poate deplasa doar câte un pătrățel înainte, înapoi și pe diagonală. De ce? Fragilitatea poziției îndeamnă la prudență din partea jucătorului pentru a evita exact finalul de șah-mat.

Galerie Foto:

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Un autoturism a ars complet pe A1 pe direcția de mers Orăștie-Sebeș

Un  autoturism a luat foc pe A1, la km 330, în aceastã dupã-amiazã pe sensul de mers Orăștie-Sebeș.  Pompierii Detașamentului din Orăștie au intervenit pentru stingerea incendiului.  Nu au existat victime, pasagerii agkatijin autoturism au reușit să se autoevacueze.     "În urmă cu puțin timp, pompierii Detașamentului Orăștie au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă dotată cu modul de descarcerare, pentru stingerea unui izbucnit la […]

todayiulie 16, 2023 245

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%