Actualitate

CV Europass sau curriculum vitae – cum îl redactezi

todayaprilie 4, 2023 225 1

Background
share close

CV Europass sau curriculum vitae este un document standardizat la nivel european, folosit de milioane de persoane și solicitat de către numeroase instituții publice sau private în vederea participării la concursuri sau interviuri, sau la angajare.

Un CV bine structurat și informativ va ieși în evidență, cu siguranță. Este cea mai simplă metodă de a convinge un angajator că ești persoana potrivită pentru job.

CV-ul perfect trebuie sa-ți redea parcursul profesional într-un mod care să-ți scoată în evidență competențele și abilitățile.

Scopul principal al unui CV este obținerea unui interviu cu angajatorul. Pentru ca acest lucru să se întâmple, orice CV trebuie să îndeplinească trei criterii foarte importante: prezentare, structură și conținut. Îmbinate, aceste elemente vor duce la crearea unui document corect, concis și ușor de parcurs de persoana care se ocupă de recrutări.

 

  • Are secțiuni a căror completare se face pe baza unor grile standardizate de auto-evaluare (de exemplu, cea referitoare la competentele lingvistice, bazata pe Cadrul European Comun de Referință pentru Limbile Străine);
  • Are secțiuni referitoare la tipuri de competente (fie ca sunt obținute în cadrul educației formale, fie într-un context non-formal). De exemplu, pot fi introduse date cu privire la competente organizaționale, sociale, tehnice.

Este ideal ca CV-ul să fie cât se poate de concentrat. Ideal, nu ar trebui să se întindă pe mai mult de două pagini, informațiile trebuie cuprinse  într-o formă cât mai concisă și simplă, fără a omite, însă, detalii importante.

CV-ul poate fi completat sau actualizat online consultând site-ul https://europa.eu/europass/ro , secțiunea „Creează”. Astfel, utilizatorul are – în fiecare etapă a completării CV-ului -acces la explicații, recomandări și exemple. În plus, completarea online asigura păstrarea formatului standard de CV Europass.

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

796 de hunedoreni şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM HUNEDOARA

În luna februarie, AJOFM Hunedoara anunță că un număr de 796 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul agenției.  Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 375 persoane au peste 45 de ani, 117 persoane au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 61 persoane au între 30 – 35 ani, 83 persoane au între 25 și 30 de ani, iar 160 persoane sunt tineri […]

todayaprilie 4, 2023 44

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%