Actualitate

DĂM VIAȚĂ CAPITALEI DACIEI – târg de meșteșuguri , la Costești

todayoctombrie 8, 2022 62 1

Background
share close

 

Astăzi este cea de-a doua zi a târgului de meșteșuguri „DĂM VIAȚĂ CAPITALEI DACIEI”, eveniment cultural, la prima ediție care se desfășoară în Costești , comuna Orăștioara de Sus. De la ora 14:00 se redeschid publicului, porțile evenimentului organizat de Centrul de Cultură și Artă a județului Hunedoara, Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor GAL, Mihai Eminescu Trust, Consiliul Județean Hunedoara și primăria comunei Orăștioara de Sus .

Organizatorii  au chemat producători locali și artizani  pentru a întâmpina vizitatorii cu ateliere interactive de meșteșuguri tradiționale  și o expoziție de costume populare și produse locale.

La ora 16:00 , pe scena amplasată în spațiul târgului  vor urca Călușarii din Orăștioara de Sus , iar mai apoi, într-un spectacol folcloric,  artiști importanți din universul cultural hunedorean: Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Eugen Pistol, Nelu Ban Fântână, Gheorghe Lăscoiu și Alisa Toma vor cânta în acompaniamentul Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean”, sub bagheta dirijorului profesorului George Cîlțea.

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

sursa ISU Hunedoara

Actualitate

Un scurtcircuit electric a declanșat un incendiu la o cabană, în Vulcan

În Vulcan, un scurtcircuit electric a declanșat un incendiu la o cabană     Un incendiu de proporții a cuprins mansarda și acoperișul unei cabane, din localitatea Vulcan, în noaptea de vineri spre sâmbătă.  La misiune, au participat pompierii Gărzii de Intervenție Lupeni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă , alături de un echipaj SMURD, pompierii Detașamentului Petroșani cu două autospeciale și echipajul SMURD Vulcan. Un scurtcircuit […]

todayoctombrie 8, 2022 48 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%