Actualitate

Dan Bîldea vine cu proiecte concrete pentru comuna Romos

todayiunie 24, 2021 620 1

Background
share close

Dan Bîldea, tânărul cu viziune care vrea să transforme comuna Romos într-o comună cu adevărat europeană

Candidatul USR pentru funcția de primar al comunei Romos, consilierul local Dan Bîldea, își propune să implementeze mai multe proiecte care să schimbe fața comunei și totodată să ușureze viața locuitorilor din comunitate.

Mai jos puteți consulta pe larg unele dintre cele mai importante proiecte pe care Dan Bîldea și-a propus să le implementeze din postura de primar al comunei Romos:

Achiziționarea unor utilaje pentru gospodărirea proprie: buldoexcavator, tocător de vegetație cu braț articulat, remorcă basculabilă de dimensiuni medii

Orice administrație locală se lovește de situații neprevăzute. De cele mai multe ori, natura nu anunță înainte să își manifeste forța, fapt ce de multe ori poate veni cu urmări pentru multe comunități din apropierea zonelor montane. În aceste situații, multe primării sunt nevoite să apeleze la companii care să intervină cu utilaje, ceea ce necesită bani și timp în plus. Achiziționarea de utilaje proprii este o prioritate pentru Dan Bîldea, tocmai pentru a ușura munca în astfel de situații, și nu numai.

Înființarea unui departament în cadrul primăriei pentru atragerea fondurilor europene

Primăriile au nevoie de specialiști în toate domeniile. Fondurile europene sunt în 2021 șansa la evoluție și dezvoltare, fiind poate cea mai mare șansă dată comunităților pentru a înflori. Pentru atragerea fondurilor europene este nevoie de muncă de echipă și oameni profesioniști care să se axeze doar pe întocmirea acestor proiecte. În acest fel, un departament înființat în cadrul primăriei pentru atragerea fondurilor europene va simplifica aceste proceduri și va duce la dezvoltarea comunei.

Transparentizarea administrației publice locale

Locuitorii comunei Romos, ca cei ai oricărei comunități, trebuie să aibă acces la informație. În anul 2021, cenzura nu își mai are locul. Acesta este motivul pentru care candidatul USR la primăria Romos are mare încredere în proiectul ce presupune transparentizarea activității din primărie. Cetățeanul are dreptul să știe ce se întâmplă cu banul public, care este stadiul proiectelor în derulare și care sunt planurile administrației.

Introducerea internetului de mare viteză, a fibrei optice, în toate localitățile și montarea unui releu pentru semnalul telefoanelor mobile

O problemă care se află în prezent pe buzele tuturor locuitorilor comunei Romos este lipsa semnalului telefonic. În anul 2021, acum când lucrurile evoluează cu rapiditate, fie că vorbim de mediul urban sau rural, oamenii au nevoie să fie conectați și informați. Dan Bîldea își asumă rezolvarea acestei probleme în cel mai scurt timp posibil, pentru ca locuitorii comunei Romos să se poată bucura de semnal la telefon și internet de mare viteză.

Refacerea covorului asfaltic – Halta Geoagiu – Romos – Romoșel și Făgădău – Vaidei – Pișchinți și reasfaltarea străzilor

Infrastructura rutieră ne dă bătăi de cap în România. La oraș sau la sat, nu există persoană care să nu se fi plâns măcar o singură dată de starea drumurilor. De multe ori intervențiile asupra carosabilului au devenit imposibile, multe dintre drumuri aparținând de Consiliile Județene, fapt ce face imposibilă intervenția administrațiilor locale. Acesta a fost și cazul comunei Romos. Infrastructura rutieră de proastă calitate își lasă amprenta atât pe timpul petrecut pe drum, dar și în costurile pentru reparațiile autoturismelor care intervin în urma întâlnirii cu gropile din asfalt. Asta face din reasfaltarea drumurilor și refacerea covorului asfaltic pe mai multe străzi importante din comună o prioritate pentru Dan Bîldea.

Introducerea gazului în Romos Deal, Romoșel, Vaidei și Pișchinți

Nu se poate vorbi despre evoluție fără minimul de confort. Utilitățile sunt foarte importante, iar introducerea gazului în satele care nu se bucură în acest moment de această utilitate este printre cele mai mari priorități.

Reabilitarea parcurilor de joacă pentru copii și construirea unor noi părculețe

Copiii trebuie să aibă unde să își petreacă timpul liber. Locurile de joacă pentru copii sunt importante pentru dezvoltarea lor armonioasă. Dan Bîldea, alături de echipa sa, își propune să acorde o grijă deosebită copiilor și tinerilor din comună, prin spații și activități destinate petrecerii timpului liber.

Identificarea terenurilor proprietate privată în vederea sprijinirii tinerilor în construirea unei locuințe (conform Legii 15/2003)

Tinerii care vor să se stabilească sau să se întoarcă acasă au nevoie de sprijin. Începuturile sunt întotdeauna grele și fără susținere greutățile pot copleși tinerii în căutarea stabilității. Tocmai de aceea, acest proiect este unul important pentru viitorul comunității și al tinerilor care doresc să rămână acasă.

Programe pentru sterilizarea, vaccinarea și microciparea animalelor de companie sau fără stăpân

La fel ca în mediul rural, la Romos vor fi derulate campanii de sterilizare a animalelor de companie sau fără stăpân. Animalele fără stăpân pun de multe ori probleme la sat, acestea fiind abandonate constant.

Descoperirea zonelor cu potențial turistic și investirea în acele zone. Identificarea obiectivelor istorice și de cult pentru reabilitarea și conservarea acestora

Cu un potențial turistic imens, zona Romos poate deveni un punct de atracție turistic pentru orice vizitator al județului Hunedoara. Dan Bîldea își propune să pună în valoare zonele cu potențial turistic, să reabiliteze zonele de atracție și monumentele istorice și să atragă turiști în zonă.

Sprijinirea potențialilor investitori pe teritoriul UAT Romos

Atragerea de investitori va fi întotdeauna o modalitate sigură de creștere a unei comunități, stimulând astfel evoluția financiară și asigurând noi locuri de muncă.

Achiziționarea coșurilor de gunoi stradale adecvate fiecărei zone în parte și amplasarea tomberoanelor pentru depozitarea selectivă a deșeurilor

Colectarea selectivă este o practică împământenită deja în majoritatea comunităților europene. În anul 2021 ar trebui ca orice administrație să țină cont de grija față de mediul înconjurător, prin asigurarea unor platforme de colectare selectivă. Acesta este încă un proiect prioritar pentru Dan Bîldea.

Comandat de USR Filiala Hunedoara, executat de MD-BROWNMEDIA SRL, CMF 51210001

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

De Rusalii, dăruieşte-ţi lavandă! Evenimentul LavanDaria în scop caritabil

Un producător de lavandă din Cristur, solidar cu cazul Alexiei Bogdan, fetiţa de 13 ani din Geoagiu care luptă cu leucemia Când facem bine ne facem bine, acesta este sloganul evenimentului organizat de LavanDaria, plantaţia de lavandă din Cristur. Producătorii locali propun anul acesta un eveniment prin care, spun aceştia, putem ajuta o floare culegând flori de lavandă. De Rusalii, în perioada 20-21 iunie, duminică şi luni, iubitorii de lavandă […]

todayiunie 18, 2021 1163 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%