Actualitate

De Rusalii, dăruieşte-ţi lavandă! Evenimentul LavanDaria în scop caritabil

todayiunie 18, 2021 1179 1

Background
share close

Un producător de lavandă din Cristur, solidar cu cazul Alexiei Bogdan, fetiţa de 13 ani din Geoagiu care luptă cu leucemia

Când facem bine ne facem bine, acesta este sloganul evenimentului organizat de LavanDaria, plantaţia de lavandă din Cristur. Producătorii locali propun anul acesta un eveniment prin care, spun aceştia, putem ajuta o floare culegând flori de lavandă.

De Rusalii, în perioada 20-21 iunie, duminică şi luni, iubitorii de lavandă pot vizita plantaţia LavanDaria din Cristur, de unde nu vor pleca cu mâna goală, pot culege chiar ei lavanda pe care o vor duce acasă. Pe lângă aceasta, organizatorii au pregătit o mulţime de alternative prin care timpul petrecut pe plantaţie va fi unul de calitate.

Pe lângă relaxarea fiecărui participant, evenimentul are şi o cauză caritabilă. Lângă standul cu limonadă cu lavandă se va găsi o urnă în care participanţii vor putea dona pentru Alexia Bogdan. Alexia este un copil de 13 ani din Geoagiu cu o problemă de sănătate foarte mare. Tratamentul costă, iar cu puţinul nostru ajutor dorim să reuşim să acoperim o parte din el, spun organizatorii. Plantaţia va putea fi vizitată duminică şi luni începând cu ora 11.

Limonada cu lavandă, din partea casei

În pragul ultimelor pregătiri organizam standul cu produse, ultimele detalii la fotocorner, pentru cei care vor sa facă poze.

Pe cei care vor veni la evenimentul nostru îi vom aştepta cu limonadă cu lavandă din partea noastră. O să vorbim despre lavandă, despre floarea pe care ei o vor culege, pentru că da, chiar asta se va întampla, în cuantumul taxei de intrare participantul poate culege o plasă de lavandă pe care o va duce acasă. Vom vorbi despre ce pot face cu ea acasă. Vom avea stand cu produse, copiii se pot juca cu  diferite jocuri pe care le avem, trambulina, leagăne, lada de nisip, pui de pisică, câini, se poate face picnic pentru cei ce doresc pot aduce o păturica, pot face poze in rândurile cu lavandă pentru o amintire de neuitat, dar cel mai important, aş vrea să subliniem, vom avea o urna pentru Alexia. Facem şi noi tot ce putem pentru a putea susţine tratamentul Alexiei care este destul de costisitor, majoritatea cunoastem cazul. a spus Florin Călugăru, administrator LavanDaria pentru ştirile Radio Color

  • cover play_arrow

    De Rusalii, dăruieşte-ţi lavandă! Evenimentul LavanDaria în scop caritabil radio color

 

Floarea pe care dorim sa o ajutam sa creasca poartă numele de Alexia

Cine este Alexia?
Un copil minune de 13 ani cu rezultate remarcabile la învățătură, cu dragoste în suflet pentru natura și tot ce a lăsat Dumnezeu, dar și cu o boala care va trebui sa o învingă cu putinul ajutor din partea noastra.
In cadrul evenimentelor de anul acesta vom avea o urna speciala pentru Alexia, situata la standul cu limonadă, unde fiecare doritor este rugat sa ajute cu cât poate acest suflet de copil!

Alexia-Raluca Bogdan (n. 24.05.2007) este din orașul Geoagiu, jud. Hunedoara, elevă în clasa a VII-a la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie, fiind o persoană foarte inteligentă, deșteaptă și prietenoasă.
Din nefericire, în urma unui control realizat în luna decembrie 2018, la Clinica Pediatrie II – Compartiment Oncopediatrie din Cluj Napoca, Alexia a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică, M2, cu expresie aberantă CD19.
În data de 19.05.2021, s-a efectuat recoltarea celulelor stem de la Mihai Bogdan și tot în aceeași zi s-a făcut și transplantul celulelor în corpul Alexiei. Urmează o perioadă critică de 21 de zile în care organismul trebuie să adopte celulele donate pentru generarea unei măduve sănătoase și reluarea unui proces normal de viață. După această perioadă, Alexia va urma un program de recuperare cu un regim de viață foarte restrictiv.
Foto: Facebook LavanDaria

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

„Vlaicu” îşi deschide porţile. Se recrutează o nouă generaţie a performanţei

Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" organizează Ziua Porţilor Deschise pentru absolvenţii clasei a IV-a Părinţii şi elevii sunt aşteptaţi miercuri, 16 iunie, începând cu ora 18 pentru a cunoaşte şcoala şi pentru a avea un dialog cu profesorii dar şi cu alţi elevi ai şcolii. Oaspeţii vor putea vizita viitoarea sală de curs a elevilor de clasa a V-a, cabinetele şi laboratoarele modern dotate, pot afla detalii despre oferta curiculară a […]

todayiunie 15, 2021 778

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%