Actualitate

Deputat PNL Vetuța Stănescu: ”Nu susțin majorarea salariilor parlamentarilor!”

todayseptembrie 27, 2022 19

Background
share close

Deputatul PNL Vetuța Stănescu, care este și președintele Organizației Județene Hunedoara a Partidului Național Liberal, s-a exprimat fără echivoc împotriva majorării salariilor pentru parlamentari.

Într-o emisiune la Antena 3 Deva, parlamentarul hunedorean a explicat că trebuie creat un echilibru în ceea ce privește salariile primarilor și viceprimarilor de comune, care sunt mult mai mici decât ale funcționarilor din aparatul administrativ, dar în niciun caz nu trebuie majorate salariile parlamentarilor.

Deputatul PNL Vetuța Stănescu a explicat și cum s-a ajuns la votul favorabil din Senat.

”Eu sunt parlamentar și nu susțin majorarea acestor salarii. În ședința Biroului Politic Național a PNL se discută în general subiectele de impact politic, pentru că este un for de conducere politică. Luni a fost ședință BPN. Nu a fost abordat acest subiect, nu s-a discutat în interiorul PNL și dacă în interiorul senatului s-a votat acest amendament este un lucru nefericit din punctul de vedere politic, pe care nu îl susțin. Senatul nu este cameră decizională. Au votat Anexa 9 la Legea Salarizării. Această anexă conține, pe lângă primari, viceprimari, aleși locali și demnitari, demnitari care sunt parlamentari. S-a votat în bloc această anexă. Amendamentul va ajunge în Camera Deputaților și am discutat și cu colegii mei și niciunul nu este de acord cu votarea acestui amendament.

Sigur că trebuie să fim atenți cu veniturile aleșilor locali. Veniturile primarilor și viceprimarilor de comune astăzi sunt cu mult sub veniturile funcțiilor publice din primării. Trebuie să creăm un oarecare echilibru și cred că trebuie majorate aceste salarii la nivelul grilei anului 2021, dar în niciun caz majorarea salariilor parlamentarilor.

În nicio comisie de specialitate nu va fi susținut acest amendament”, a declarat deputatul Vetuța Stănescu – președintele PNL Hunedoara, la Antena 3 Deva.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

La mulți ani, domnule Prefect!

”Un moț drept, un om bun, un prieten de nădejde, pe care te poți baza oricând” – așa este caracterizat în câteva cuvinte de cei care îl cunosc Prefectul Județului Hunedoara, Călin Petru Marian, care astăzi își aniversează ziua de naștere. Din exterior privit, Călin Petru Marian este un om calm, vesel, implicat, care nu ezită să pătrundă în miezul lucrurilor pentru a descâlci o situație, oricât de dificilă ar […]

todayseptembrie 27, 2022 189 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%