Actualitate

Deputatul PNL Vetuța Stănescu, alături de mineri și energeticieni

todaynoiembrie 9, 2022 87

Background
share close

Deputatul PNL de Hunedoara Vetuța Stănescu este alături de mineri și de energeticieni. În plenul Camerei Deputaților a votat împotriva legii de aprobare a ordonanței privind decarbonizarea sectorului energetic.

Spune că ”am votat și voi vota orice demers care să prelungească activitatea minieră în cele patru mine din Valea Jiului și producerea de energie pe bază de cărbune la Paroșeni”.

Declarația a fost făcută în contextul dezbaterii și adoptării Legii de aprobare a OUG 108/ 2022, care stabilește cadrul legal general pentru eliminarea etapizată din mixul energetic a producției de energie electrică pe bază de lignit și huilă, termenele pentru închiderea și conservarea grupurilor energetice cu funcționare pe lignit și huilă.

”Astăzi avem acorduri semnate cu Comisia Europeană, prin care se vor investi peste 510 de milioane de euro pentru județul Hunedoara, în vederea tranziției de la economia pe cărbune, la una nepoluantă. Ne propunem să adoptăm acte normative care să garanteze locurile de muncă din Valea Jiului și dincolo de 2032, prin investiții masive în capacități energetice verzi. Acesta ar trebui să fie subiectul principal în Vale, respectiv cum să reușim să absorbim banii europeni și în ce anume să îi investim, nu să facem paradă, pe suferința a mii de oameni, cărora – pe bună dreptate – le e teamă de viitorul lor. Oamenii ar trebui să fie mai bine informați despre ce soluții avem pentru problemele lor, nu să asiste la spectacole grotești, asigurate de oamenii politici, care parcă acum descoperă Valea Jiului și sunt mirați de cât de greu o duc minerii. Adevărul este că mereu au știut să profite de pe urma lor, și în afară de câțiva bani în plus la pensie, nu s-au îngrijit de siguranța muncii lor, au uitat de planuri de investiții, au devalizat ani de-a rândul tot ce s-a putut prin companiile miniere.


Din respect pentru truda minerilor și a energeticienilor, am votat și voi vota orice demers care să prelungească activitatea minieră în cele patru mine din Valea Jiului și producerea de energie pe bază de cărbune la Paroșeni”, a declarat deputatul PNL Vetuța Stănescu.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Zi de hram la Catedrala Municipiului Orăștie – sute de creștini s-au unit în rugăciune la Taina Sfântului Maslu

  La ora 17:00 a început Taina Sfântului Maslu, organizat în zi de hram, la Catedrala Ortodoxă din municipiul Orăștie. La oficierea slujbei a participat un sobor de 7 preoți, printre aceștia numărându-se și preotul Arhimandrit Andrei Coroian, consilier al Sectorului Catehetic –Episcopia Devei și Hunedoarei. Alături de acesta au răspuns invitației Preotului Paroh Alexandru Oltean, Preot  Ioan Marius Popa, Preot Radu Olaru, Preot Ionel Scânteie, Preot Valer Muntean și […]

todaynoiembrie 8, 2022 271 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%