Actualitate

Deputatul Vetuța Stănescu: 2022 un an al succesului pentru județul Hunedoara

todaydecembrie 28, 2022 27

Background
share close

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” asumat la nivelul Guvernului României, destinat modernizării și dezvoltării comunităților locale și asigurării creșterii standardului de viață, în județul Hunedoara vor fi finanțate 157 de obiective de investiții, în valoare de peste 1 miliard de lei (223,3 milioane euro) pentru dezvoltarea comunităților locale.

2022 a fost un an în care județul Hunedoara a fost de multe ori nominalizat ca fiind cuprins în proiectele de investiții naționale cu sursă de finanțare europeană. Unul din proiectele cele mai controversate ale guvernului PNL, Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” va asigura în următorii ani transformarea profundă și necesară la nivel județean, a fiecărei comunități locale.

La nivelul județului Hunedoara, acest program înseamnă investiții în valoare de peste 1 miliard de lei, pentru îmbunătățirea infrastructurii de drumuri, apă, gaz și canalizare, iar comunitățile rurale din jurul municipiului Orăștiei se numără printre beneficiarii a diferite planuri de transformare, edilii lor obținând importante sume de bani care vor servi la actualizarea nivelului de trai în aceste comunități.

Despre aceste investiții și reușitele edililor din zona Orăștiei, ne-a vorbit într-un scurt interviu, deputatul PNL, Vetuța Stănescu:

Aș vrea să începem cu un scurt istoric. Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” a fost un program extrem de mult vehiculat în presă, peste tot. Nimeni nu a crezut vreodată că el se va și implementa. Acest Program Național de Investiții „Anghel Saligny” a fost foarte controversat și foarte tare reclamat de către USR, spunând că este un program care îmbogățește primarii, văzând în primari, niște potențiali hoți, mai degrabă.

Iată că un guvern liberal, condus de Ionel Nicolae Ciucă a pus în practică acest program. Și vă spun de ce acest program vine să dezvolte comunitățile mici și comunitățile rurale, în special. Comunitățile mari, cele urbane pot accesa fonduri europene mult mai ușor decât pentru comunitățile mici.

Astăzi, în județul Hunedoara fiecare comunitate din mediul rural, indiferent de culoarea politică, are semnat sau aprobat cel puțin un proiect de investiții. Și aici este vorba de apă și canal, drumuri, iar în 2023 se vor semna contractele sau proiectele depuse pe gaze.

Aici, în zona Orăștiei, Partidul Național Liberal are 4 primari care sunt modele de performanță administrativă pentru noi. Nu doar pentru noi, Partidul Național Liberal, ci pentru noi cei care lucrăm în administrație.

Încep prin a da exemplu pe primarul comunei Beriu, Emil Bîc care prin programul „Anghel Saligny” a primit 13 milioane de lei, o sumă extraordinar de importantă care va merge în comunitatea Beriului pentru a rezolva ultimele probleme ale acesteia și anume cele legate de drumuri. Primarul Emil Bîc este un model de administrație publică și de serviciu în slujba comunității. Acest lucru poate fi confirmat de numărul de mandate succesive prin care acesta a fost investit și de încrederea de care se bucură în rândul comunității pe care o reprezintă. [nota redacției: Beriu este una din comunele cu o creștere considerabilă a numărului de locuitori, confirmat la ultimul recensământ din 2022]

Astăzi este în plin proces de realizare un bloc pe investiții ANL. Acest primar liberal nu se oprește vreo clipă, în a dezvolta comunitatea, văzând tendința de creștere a comunității sale.

Un al doilea primar este Vasile Inășesc, edilul comunei Orăștioara de Sus, și știu foarte bine cu ce probleme s-a lovit acest primar. Să nu uităm că Orăștioara de Sus este o comună din zona de munte, cu o rețea de drumuri extraordinar de întinsă, dar pentru care s-a străduit să depună proiecte. Iată că astăzi are proiecte aprobate în valoare de 9,8 milioane de lei pentru realizarea infrastructurii rutiere. Știm cu toții că așa cum este firesc, Vasile Inășesc a fost preocupat foarte mult ca apa și canalul să fie introduse în comunitate. Are comunități în care a fost introdus canalul, acum este firesc să fie necesară refacerea infrastructurii drumurilor. Toate aceste lucruri vin ca o succesiune a nevoilor comunității pe care o reprezintă. Este un primar dat ca exemplu chiar și de colegii mei, pentru determinare, seriozitate și muncă în folosul comunității pe care o reprezintă. Și vă spun acum în calitate de președinte de partid și de deputat, nu există săptămână în care să nu ia legătura cu mine în care îmi solicită ajutorul pe diferite subiecte. Acest primar este preocupat în permanență de oamenii comunității lui.

Un al treilea primar din această zonă este Mihaiela Csatlos. Ea este primarul comunei Romos, la primul mandat.

Deși este la primul mandat, cunoaște atât de profund problemele comunității Romos. De ce? A lucrat în primărie, oamenii au ajuns la ea în calitate de funcționar al primăriei, iar în campanie am văzut cum o privesc oamenii și cum le răspunde nevoilor. Ea a depus proiecte de drumuri, de apă și canal și a atras pentru investiții suma de 9,8 milioane de lei. Am certitudinea că nu se oprește aici, o văd că depune proiecte și caută soluții pentru că își iubește comunitatea pe care o reprezintă . Iubește tradițiile, iubește portul popular, tot ceea ce înseamnă Romosul. Este incredibilă, determinată și harnică, și mai ales cunoaște toate hățișurile legislative pe care trebuie să le parcurgă pentru a rezolva problemele comunei Romos. Fiecare comunitate are problemele specifice, și Mihaiela, deși este o mână de om, este un om cu suflet mare cu o putere de muncă extraordinară care poate să își ajute semenii.

Balșa este una din comunele mici, dar are cea mai extinsă rețea de drumuri din județul Hunedoara. Traian Jude este primar tot la primul mandat și le arată oamenilor săi ce înseamnă aducerea comunei în secolul XXI. Încearcă să îi extragă din ceea ce înseamnă izolarea, să le aducă confortul, acasă. Și aici este vorba de 9,8 milioane lei care vor merge la Balșa pentru rețeaua de drumuri, dar să nu uităm că Traian Jude este atât de apropiat de comunitate, încât este atent și la activitățile sportive. Acum o lună a inaugurat un teren de sport. Și anume, pune preț pe tinerii care trebuie păstrați în comună sau readuși acasă, repopularea comunei. Adică încearcă să le arate oamenilor că viața cea mai bună, cea mai confortabilă și cea mai frumoasă este acasă. El promovează tot ceea ce comuna are reprezentativ și anume produsele specifice zonei și tradițiile sale cu toate particularitățile locului peste tot.

Eu sunt foarte mândră de acești patru oameni, patru primari despre care v-am vorbit și despre care nu pot avea decât cuvinte de laudă. Ei sunt atât de preocupați de schimbare încât nu trebuie impulsionați să facă pași înspre aceasta. Ei vin cu intenția de a aduce bunăstarea în comunele lor.

 

La final de 2022, deputatul de Hunedoara al Partidului Național Liberal, Vetuța Stănescu consideră că din punct de vedere matematic, obiectivele administrației locale liberale însumate arată că județul Hunedoara este pe plus. ” a fost un an al succesului pentru că avem o mulțime de proiecte pentru județul Hunedoara, avem o mulțime de reușite în județul Hunedoara, spune deputatul PNL, Vetuța Stănescu.

 

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

 

 

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

ISU Hunedoara: 169 de intervenții numai în perioada Crăciunului

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că în perioada 24-26 decembrie au fost înregistrate 169 de misiuni ale soldaților păcii. Pompierii militari hunedoreni au intervenit în 126 de cazuri pentru acordarea primul ajutor medical și transportarea persoanelor către unitățile medicale. Săcămaș, Bretea Română, Hunedoara și Dobra au fost localități unde pompierii au intervenit pentru stingerea de incendii. Inclusiv în munții Parâng, a fost solicitată intervenția pompierilor Detașamentului din […]

todaydecembrie 28, 2022 43

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%