Actualitate

Deputatul Vetuța Stănescu implicată într-o inițiativă legislativă despre protecția copiilor. A declarat: „ne dorim ca spațiul virtual să devină un mediu prietenos și sigur pentru copiii noștri.”

todayoctombrie 3, 2023 16

Background
share close

Siguranța copiilor în mediul online este o preocupare a timpurilor modern cu adevărat îndreptățită, și acolo unde controlul parental scapă, se poate interveni legislative. Comisa de Apărare, Ordine Publică și Siguranță din Parlamentul României a organizat azi o conferință cu această temă, la care a participat și deputatul PNL de Hunedoara, Vetuța Stănescu.

Atentă la acest subiect delicat, Vetuța Stănescu a explicat importanța unei inițiative legislative care să ocrotească în mediul online, copiii, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de socializare:

 

Am luat parte astăzi la conferința națională „Siguranța copiilor în mediul online. Acces la social media cu acord parental”, organizată de Comisa de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională – senator PNL Nicoleta Pauliuc, în cadrul căreia a fost lansată în dezbatere publică o inițiativă legislativă menită să îi protejeze pe cei mici în fața pericolelor din mediul online.

Din păcate, spațiul online rămâne o capcană pentru copii, fiind foarte puțin reglementat și știm cu toții câte tragedii, câte evenimente nedorite au pornit tocmai de aici, mai ales prin intermediul social media. O lege care să îi protejeze pe minori de conținutul dăunător distribuit în acest domeniu al serviciilor societății informaționale, cu tot ceea ce presupune acest lucru, inclusiv controlul parental pentru accesul copiilor noştri până la vârsta de 16 ani pe reţelele de social media, contribuie fără doar și poate la echilibrul fizic şi emoţional al minorilor, iar rolul nostru este să asigurăm suficiente instrumente părinţilor, astfel încât să îi poată proteja pe copii de pericolele din online.

Este o lege pe care o susțin și, practic, prin acest proiect, ne dorim ca spațiul virtual să devină un mediu prietenos și sigur pentru copiii noștri.

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Predoiu: Există o strategie națională antidrog adoptată de către Parlament

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a fost azi chemat în Parlament pentru a explica mările de luptă împotriva drogurilor.  Dezbaterea a fost solicitată de grupul USR și a avut ca temă "Cum pregăteşte Ministerul de Interne lupta împotriva drogurilor? Strategiile şi măsurile Ministerului de Interne pentru combaterea traficului de droguri". Predoiu a explicat de la tribuna Parlamentului României că: „Există o strategie națională antidrog adoptată de către Parlament. Vă citez […]

todayoctombrie 3, 2023 30

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%