Actualitate

Deputatul Vetuța Stănescu- președintele PNL filiala Hunedoara, în dialog, la Radio Color

todayoctombrie 14, 2022 32 1

Background
share close

Deputatul PNL,  Vetuța Stănescu a prezidat reuniunea Ligii Aleșilor Locali organizată cu prilejul alegerilor interne ale partidului. Deoarece , în calitate de deputat, face parte din Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului am invitat-o pe Vetuța Stănescu să răspundă la câteva întrebări.

Cosmina Prața : – Doamna Vetuța Stănescu, deputat în Parlamentul României, de curând ați obținut girul Camerei Deputaților, în privința unei legi foarte importante pentru România!

Vetuța Stănescu: -Da, așa este! E o lege care stagna în Parlamentul României din 2017, al cărei unic inițiatoare a fost  Alina Gorghiu, la momentul respectiv. Sigur că pe parcursul timpului a avut și co-inițiatori. A ajuns în sfârșit în Camera Deputaților. Este vorba de imposibilitatea/interzicerea candidaturii celor care au dosare penale și sentințe definitive, în materie penală, să nu poată să se înscrie la candidatură, respectiv să candideze. Sigur că toți acești oameni care au avut sentințe definitive, în general au interzis dreptul de a alege și de a fi ales.  Însă am venit cu un amendament, eu, împreună cu două colege, cu Gabi Horga și cu Diana Morar, membre în Comisia Juridică, prin care, am socotit că trebuie amendată această lege și persoanele care nu pot fi alese și nu pot să voteze, să nu poată nici măcar să se înscrie în ciclul electoral. Pentru că știm de foarte multe ori, o persoană își depune o candidatură, pe baza unei declarații de acceptare a candidaturii. Este un document asumat de fiecare persoană care își depune candidatura. Lucrul acesta este extrem de greu de verificat în momentul respectiv pentru că nu este nevoie de depunerea unui cazier judiciar. Ori de acum încolo, aceste persoane care sunt cu sentințe definitive, nu mai pot să candideze și au interzise dreptul de a alege și de a fi ales.

C.P.: -Această lege a fost o surpriză plăcută pentru foarte mulți români! Ce alte surprize legislative pregătiți?

V.S.:- Ați văzut că tot în ședința din Camera Deputaților de săptămâna aceasta a fost aprobată o lege care vine în sprijinul satul românesc. La această lege , chiar sunt inițiator alături de Florin Roman și alți câțiva colegi, puțini la număr , dar al căror comunități sunt foarte multe din mediul rural. Această lege vine să sprijine comunitățile pentru cadastrare cu sprijinul Autorității Naționale de Cadastrare, deoarece cadastrarea gratuită merge destul de greu și tocmai aceasta face această lege: vine în sprijinul autorităților publice locale.

C.P.: – Referitor la evenimentul de astăzi, ce le transmiteți membrilor Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal reuniți la Pui, în cea mai mare comună din județul Hunedoara?

V.S.: – Astăzi, Liga Aleșilor Locali a fost un eveniment liberal care s-a desfășurat în comuna Pui, în cea mai mare comună liberală din județul Hunedoara, de fapt cea mai mare comună din județul Hunedoara, dar din fericire este condusă de un primar liberal destoinic, Victor Stoica. Astăzi ne-am întâlnit cu toții , mai bine de 300 de aleși locali, lucru care mă onorează pentru că acest lucru îmi demonstrează că suntem o echipă. În această sală la Pui, a fost prezentă coloana vertebrală a Partidului Național Liberal, oamenii care câștigă alegeri, oamenii care își desfășoară activitatea într-o manieră serioasă și care își conving comunitățile că Partidul Național Liberal este varianta corectă de a fi votată pe buletinul de vot. Pentru că noi suntem oameni serioși, pentru că nu suntem farisei. Noi când promitem ceva, și facem! În această sală au fost peste 300 de aleși locali care ce au promis în campanie electorală, au și realizat.

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Prezent la alegerile Ligii, europarlamentarul Gheorghe Falcă răspunde întrebărilor Radio Color

Europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă a fost prezent la reuniunea Ligii Aleșilor Locali ai Partidului Național Liberal, organizat azi, în comuna Pui, județul Hunedoara. În discursul său a îndemnat la chibzuință și corectitudine în comunicarea cu oamenii, în fața recesiunii care se anunță. A punctat importanța cunoașterii problemelor comunității, a însușirii calității de lider și necesitatea transmiterii propriei viziuni în ceea ce privește obiectivele de atins pentru dezvoltarea comunității. Europarlamentarul , […]

todayoctombrie 14, 2022 35

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%