Actualitate

Descoperie istorică:  407 monede de argint au fost descoperite la Șoimuș

todayoctombrie 24, 2023 428

Background
share close

Un cetățean cu spirit civic a adus la sediul Primăriei din Șoimuș, 407 monde de argint din perioada cuceririi Imperiului Roman a Daciei. Această descoperire este o premieră pentru comuna Șoimuș,  monedele reprezintă o adevărată comoară, ele fiind foarte bine conservate.

Din postarea publicată de primarul comunei Șoimuș, Mihai Irimie am aflat că monedel vor fi inventariate și predate Direcției de Cultură a județului Hunedoara, iar statul român va despăgubi persoana care le-a găsit cu 30% din valoarea lor.

În perioada următoare,  specialiști in domeniu ce aparțin Direcției de Cultură a Județului Hunedoara vor efectua cercetări în zona respectivă.

Astăzi am avut surpriza să între pe ușa primariei un cetățean care a descoperit în comuna Șoimuș un tezaur , 407 monede de argint din perioada cuceriri Imperiului Roman a Daciei

A fost pentru prima data când am întâmpinat astfel de speță,monedele sunt superbe , nu este una la fel cu cealaltă și au fost foarte bine păstrate.

Procedura spune ca se inventariază și se predau către Direcția de Cultura a Județului Hunedoara.

Am predat împreună cu căutătorul autorizat cele 407 monede , acestea urmând sa între în patrimoniul statului roman .

Cel care le-a descoperit v-a fi despăgubit de statul român cu 30 % din valoarea lor .

S-ar putea în zona unde s-au descoperit sa fie și o cetate dacica sau romană. Urmează sa se facă cercetări de către specialiștii de la Ministerul Culturii prin Direcția Județeană de Cultură.

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Senatorii AUR au votat împotriva proiectului de lege care prevede acordarea unui ajutor de stat către Complexul Energetic Valea Jiului

Senatorii AUR au votat împotriva proiectului de lege care prevede acordarea unui ajutor de stat către Complexul Energetic Valea Jiului în vederea închiderii și punerii în siguranță a zăcămintelor de huilă de la cele patru unități extractive care intră în componența noii companii energetice. Proiectul de lege a trecut, având voturile majoritare ale PSD, PNL, USR și UDMR. În timpul dezbaterilor parlamentare, senatorul PSD Cristian Resmeriță a taxat dublul limbaj al […]

todayoctombrie 24, 2023 68

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%