Actualitate

Doi elevi din Deva ai Centrului de Excelență reprezintă România la EXPORECERCA din Barcelona

todaymartie 6, 2023 46

Background
share close

În perioada 8-11 Martie, doi elevi ai Centrului de Excelență Hunedoara, Mariș Sebastian Daniel și Petrariu Sebastian Daniel vor reprezenta România la cea de 24- ediție a EXPORECERCA în cadrul Salonului Internațional pentru Tineret de la Barcelona în Spania. Ambii elevi, pasionați de robotică sunt coordonați de profesorul Țoța Paul și astăzi au fost găzduiți de primăria Deva care a decis susținerea financiară a acestui proiect cu suma de 9500 de lei. Această sumă este necesară pentru asigurarea materialelor în vederea realizării robotului din cadrul proiectului cu care s-au calificat la etapa internațională.

Această echipă de robotică a Centrului Județean de Excelență Hunedoara a ocupat locul II la Concursul Național ROSEF organizat la Universitatea din Suceava în luna octombrie a anului trecut. Astăzi, la întâlnirea cu edilul devean, Florin Oancea, echipa de robotică a Centrului de Excelență Hunedoara a fost însoțită si de directorul instituției, Cristina Vlad care a mulțumit implicării autorităților locale în proiectele ce vizează nu doar performanța, ci mai ales excelența.

„Finanțarea, acordată de Primăria Municipiului Deva și aprobată în ședința Consiliului Local, din data de 23 februarie, la inițierea domnului primar Nicolae-Florin Oancea, este o dovadă în plus pentru implicarea activă a autorităților locale în dezvoltarea, formarea și susținerea tinerilor comunității noastre. Elevii capabili de performanțe înalte, și nu numai, sunt încurajați prin susținerea activităților în care își dezvoltă abilități și competențe specifice și variate.
Mulțumim Primăriei Municipiului Deva, reprezentată de domnul primar Nicolae-Florin Oancea, și Consiliului Local Deva pentru întregul sprijin acordat în cadrul acestui demers educativ de amploare, ” a declarat Cristina Vlad.

 

Elevii nu sunt la prima reușită. Ei au în palmares multiple diplome, medalii și premii la competiții și saloane naționale și internaționale în domeniul roboticii. Ultimul premiu obținut de aceștia a fost medalia de aur la Salonul Internațional Exhibition Inventcor 2022.
Administrația publică locală susține astfel de elevi creativi, care fac performanță și promovează imaginea și numele Devei în întreaga lume, ” a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Accident rutier pe strada Unirii din Orăștie

Accident produs la această oră pe strada Unirii în Orăștie, soldat cu o victimă transportată la Spitalul Municipal din Orăștie. Cauza accidentului anunțată a fost neacordare de prioritate. Traficul se desfășoară sub dirijarea polițiștilor din Orăștie.   "Intersecția străzilor Unirii cu Libertății, accident rutier între un autoturism și un motociclu. Strada Unirii (DN7) este blocată, se circulă dirijat pe străzi laterale. Motociclistul este lovit si conștient," informează Inspectoratul Județean de […]

todaymartie 6, 2023 2478 18 6

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%