Actualitate

Drapel rupt la Geoagiu Băi

todayiulie 4, 2022 160

Background
share close

Drapelul în stare jalnică flutură la Centrul de Informare Turistică din Geoagiu Băi!

Imagini cu starea jalnică în care se află steagurile de la Centrul Național de Informare Turistică din Geoagiu Băi au fost făcute publice pe o rețea de socializare chiar în aceste zile, în care Primăria Orașului Geoagiu a organizat Festivalul Aqua Sacra Germisara la Geoagiu – Băi. Primăria încalcă legile în domeniu și riscă să fie amendată.
Dacă tot s-a lăudat public cu reconstituirea luptelor dintre daci și romani la Festivalul Aqua Sacra Germisara de la Geoagiu – Bai, desfășurat în zilele de 2 și 3 iulie, primarul Vasile Cărăguț nu a aruncat nici măcar o privire spre drapelul României care flutură la Centrul Național de Informare Turistică din Geoagiu Băi, alături de steagul Uniunii Europene, în văzul tuturor turiștilor pe care administrația publică locală îi așteaptă în acest sezon estival. Steagurile sunt pur și simplu sfâșiate și par că nu au mai fost înlocuite de când când au fost urcate pe catarg!

De precizat că drapelul, alături de stemă și imn, reprezintă unul dintre simbolurile naționale ale României, astfel că arborarea Tricolorului în această stare jalnică reprezintă nu doar o lipsă de respect, de considerație față de acest simbol de suflet al românilor încă de la 1848, ci o încălcare gravă a prevederilor legale!
Astfel, conform Legii 75 din 1994 si HG 1157 din 2001, arborarea necorespunzătoare a steagului României constituie contravenție si se sancționează cu amenda de la 500 la 1.500 de lei.
Realizat cu fonduri europene pe Programul Operațional regional 2007 – 2013, Centrul de Informare Turistică Geoagiu funcționează în directa subordine a administrației publice locale din Geoagiu.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Rambursările de TVA au crescut cu un miliard de lei!

În luna care tocmai s-a încheiat, Agenția Națională de Administrare Fiscală a rambursat 2,78 miliarde lei, cu un miliard de lei mai mult decât în iunie 2021, dar și peste media lunară din anul 2022, de 1,82 miliarde lei, a anunțat președintele ANAF, Lucian Heiuș. Potrivit șefului ANAF, cumulat, în primele 6 luni ale anului curent, s-au restituit către mediul economic 12,46 miliarde lei, adică echivalentul a cca. 2,5 miliarde […]

todayiulie 3, 2022 21

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%